BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Irak'a Başika cevabı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya temaslarında bu kez STK temsilcileriyle bir araya geldi. Erdoğan, Başika kampıyla ilgili eleştirilere cevap verdi, bölgedeki gelişmelerin kontrol altında olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başika'da 700 Türk askerinin bulunduğunu ifade eden Türkiye, Türkiye Cumhuriyeti 'gel' dediğin zaman gelen, 'çık' dediğin zaman çıkan bir ülke olmadığını söyledi.

Erdoğan, Konya'da STK temsilcilerine seslendi. İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

"Mezhebi, dinin önüne çıkaran bir anlayış maalesef İslam dünyasının bazı bölgelerinde öne çıkmış durumda. Hemen her gün tahammül sınırlarımızı zorlayan terör eylemlerine, iç ve dış provokasyonlara maruz kalıyoruz

Dünyada kartların yeniden karıldığı enerji kaynakları üzerinde küresel rekabetin arttığı dönemde İslam aleminin potansiyeli heba edilmek isteniyor. DEAŞ, El-Kaide, Boko Haram, FETÖ gibi dini kavramları kullanan bu örgütlerin en büyük mağduru yine Müslümanlar

Irak'ta Suriye'de, Pakistan'da, Filistin, Libya, Mısır, Afgansitan, tüm buralarda mezhep üzerinden hareket eden örgütlerin hedefi yine Müslümanlar. Aynı dine, peygambere inanan insanların arasına kan ve husumet sokulmak isteniyor."

Türkiye Cumhuriyeti 'gel' dediğin zaman gelen, 'çık' dediğin zaman çıkan bir ülke değildir.

Başika'da 700'e yakın askerimizle varız. Musul'a yakın bir noktadayız. Gelişmeler kontrolümüz altında.