BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çavuşoğlu'ndan Gülen için flaş sözler!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ lideri Fetullah Gülen hakkında konuştu, Türkiye'ye getirilerek yargılanacağını söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ elebaşısı Fethullah Gülen'i nerede olursa olsun Türkiye'ye getirip yargılanacağını söyledi. Örgütün bundan kaçamayacağını ifade eden Çavuşoğlu, mücadelelerinin süreceğini söyledi.

Çavuşoğlu, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği bünyesinde yer alan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı 30 yataklı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezinin (AMATEM) açılış töreninde konuştu.

FETÖ'NÜN DARBE GİŞİMİ

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine değinen Çavuşoğlu, "Halkımızın cesareti ve büyük ferasetiyle Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle hep beraber tüm millet olarak Türk milleti olarak bu darbeye 'dur' dedik. Antalya'da 29 gece merkez ve ilçelerde nöbet tuttu. Biz de geldik katıldık, destek verdik." diye konuştu.

Terör örgütüyle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini ifade eden Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yunanistan'a kaçtılar, şimdi sığınma talepleri red oluyor. Bir tanesi kaldı, diğer 7'sinin sığınma talepleri reddedildi mahkeme tarafından. Bir an evvel onu getirmek için çalışıyoruz ama dün Körfez İşbirliği Konseyi FETÖ'yü terör listesine aldı. Önümüzdeki hafta içinde İslam İşbirliği Dışişleri Bakanları toplantısı kardeş Özbekistan'ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek. İnşallah 57 üyeli ve birçok gözlemci üyesi de var. İslam İşbirliği Teşkilatı da FETÖ'yü terör listesine alacak, şu anda taslak hazır. Üst düzey uzmanlar toplantısında kabul edildi. Dün gece Malezya'dan üç FETÖ'cü teröristi ülkemize teslim aldık. Nerede olurlarsa olsunlar ülkemize bu acıyı yaşatanlara hesabını yargı önünde soracağız, onları yargıya teslim edeceğiz. Türkiye'de de yurt dışında da nerede olursa olsun alıp gelip yargıya teslim edeceğiz, er ya da geç FETÖ'yü de Türkiye'ye getireceğiz. Bundan kaçamaz, bunun için de mücadelemizi sürdürüyoruz. Önümüzdeki günlerde Adalet Bakanımız Washington'a gidiyor, ilave delil, belgelerle beraber bazı temaslarda bulanacak. Biz de bu temasları devam ettireceğiz."