BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan ilk MİT krizi değerlendirmesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatının ardından ilk kez kameraların karşısına geçerek konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ameliyatının ardından ilk kez kameraların karşısına geçerek konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta gündemi sarsan MİT Krizine yönelik de ilk açıklamasını yaptı:

"Hiç kimse kriz duasına çıkmasın. Kimse kaos çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları, tarihte hiç görülmedik biçimde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar. Ne devletin kurumları arasında ne de bu milletin evlatları arasında bir anlaşmazlık yoktur ve olamaz. Bu ülkenin aydınlarını, yazarlarını siyasetçilerin daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Sağduyu yerine kışkınrtmayı seçenler millet önünde mahçup olacaklardır"

Başbakan Erdoğan, çok tepki toplayan modern ve dindar gençlik söylemini de yineledi. 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin AK Parti 3. Olağan İstanbul İl Gençlik Kolları Kongresi'ne telekonferansla katılarak gençlere seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasının satırbaşları...

Hastalığım nedeniyle doktorların tavsiyesi nedeniyle evimde istirahate devam ediyorum. Bu vesile ile geçmiş olsun temennilerini ileten arkadaşlarıma, vatandaşlarıma, siz değerli genç kardeşlerime şükran duygularımı ifade ediyorum.

Çalışmalarımıza kısmen başladık, Bu hafta itibari ile rutin mesaimize başlayacağız. Milletimize olan mesaimizi artan bir ivmeyle devam edeceğiz.

AK Parti'yi kurduğumuz günden bu güne kadar her platformda üzerine basa basa, altını kalın çizgilerle çize çize ifade ettiğim bazı hususları genç kardeşlerime hatırlatmak istiyorum. lütfen bu sözlerimi iyi dinleyiniz. Yürekten gönülden idrak etmenizi, bu sözler üzerinde tefekkür etmenizi sizden özellikle rica ediyorum.

Sevgili gençler, 14 Ağustos'ta AK parti'yi millet kurmuştur. Harcını millet karmıştır. Tuğlasını millet döşemiştir. AK Parti, fakir fukaranın, garip gurebanın partisidir.

AK PARTİ MİLLETİN ORTAK AKLIDIR

81 vilayette Türk, Kürd Çerkez, Boşnak, Arap, Gürcü, Roman, Sünni, Alevi kısaca tüm etnik, inanç gruplarının partisidir. AK parti Gazze, Bağdat, Kabil, Trablus, Şam, Halep, Lazkiye, Humus'daki mağdurların, oralardaki kardeşlerimizin umudu bir partidir. Altını çizerek ifade ediyorum. Ak Parti, belli zümrelerin partisi değildir. Ak Parti, seçkinlerin partisi değildir. Ak Parti, çetelerin partisi hiç değildir. Şunu herkes bilsin ki, AK Parti'yi nasıl millet kurduysa, kılavuzluk eden de sadece ve sadece millettir. Milletin ortak aklıdır. Bizim milletin huzurunda boynumuz kıldan incedir. Onun haricinde hiç kimsenin huzurunda eğilmeyiz. Hiç kimseye Eyvallah demeyiz. Biz üzerimizde milletin emanetini taşıyoruz. Biz omuzumuzda kutsal, mübarek kıymetli bir emanet taşıyoruz. Biz diyoruz ki Türkiye kazanacaksa biz kaybetmeye razıyız. Biz hiçbir zaman AK Parti'nin politik kazancını düşünerek basıt hesaplarla hareket etmedik. Türkiye'nin selamtini düşünerek hareket ettik.Milletin çıkarını herşeyin üstünde tutmaya devam edeceğiz.

ÇETELERLE MÜCADELEDE 9 YIL

9 yıl boyunca kirli senaryoları deşifre ettik. demokraisye müdaahel senaryolarını boşa çıkardık. Çetelerle yıkılmadan mücadele ettik. Bugün Türkiye şeffaflaşıyorsa, karanlık örgütlerle amansız bir müacadele veriyorsak, bu AK Parti'nin cesaret ve azminin bir başarısıdır. AK Parti, değişimin ve demokratikleşmenin lokomatif hareketi olarak Tarihi bir sorumluluk üstlendi. Ak Parti'yi yolundan saptırmaya yönelik her türlü girişim, türkiye'nin rotasına müdahale anlamına gelir. Demokraside yürütme, yasama ve yargının sınırları bellidir. Sınırları aşan her türlü girişim yetki gaspıdır.

"SEÇİLMİŞLERİ, ATANMIŞLARA KUL ETMEYİZ"

Gücünü milletten almayan her girişim millet nezdinde Anayasa ve yasalar nezdinde gayrimeşrudur. Biz bu ülkede gayrimeşruluğa izin vermeyiz. Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kul etmeyiz.

MİT KRİZİNE İLK DEĞERLENDİRME

Sevgili gençler, 9 yıl boyunca gerek yasama, yürütme ve yargının gerek kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışabilmesi için tam bir hassasiyet içinde olduk. Reformlarla uyguladığımız gerçekleştiridiğimz sessiz devrim niteliğndeki dönüşümlerle kurumlar arasındaki diyaloğu en güçlü şekilde temin ettik. Hiç kimse kriz duasına çıkmasın. Kimse kaos çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kurumları, tarihte hiç görülmedik biçimde uyum ve motivasyon içinde görervlerini yapıyorlar. Herhangi bir kurumu yıpratmak, kurumlar arasında uyumsuzluk varmış gibi lanse etmek, ülkeye de millete de hayır getirmez. Münferit hadiseleri kaşıyanlar, abartanlar, farklı mecraalara sevk etmek isteyenler bilsinler ki ne ülkeye ne de millet ehizmet etmiş olmazlar. Bunlar tam tersine Türkiye'nin düşmanlarına hizmet etmiş olurlar.

Ne devletin kurumları arasında ne de bu milletin evlatları arasında bir anlaşmazlık yoktur ve olamaz. Bu ülkeni aydınlarını, siyasetçilerin daha sağduyulu davranmaya davet ediyorum. Sağduyu yerine kışkınrtmayı seçenler millet önünde mahçup olacaklardır. Kimse Ak Parti'yi gönülden sevenlerin gönül dünyasını kirletemez. Kardeşlik dünyasını zehirleyemez. Bizler ferasetle, ihlas ve muhabbetle yolumuza devam edeceğiz.

MODERN VE DİNDAR BİR GENÇLİK

Bu ülkede geçmişte yapılan hatalar millete ve ülkemize çok ağır bedeller ödendi. Bu bedellerin tekkar tekrar ödetilmesine biz razı olamayız. İşte onun için biz gençlik diyoruz. en büyük yatırım yeni nesillere, gençlere yapıyoruz. İyi eğitim almış, modern alt yapıya kavuşmuş, bilgi ve hikmetle donanmış bir gençlik için tüm imkanları seferber ediyoruz. Dünya ile rekabet edebilen, meselelere sahip çıkan bir ayağı bu topraklarda, diğer ayağı ile alemleri gezen bir gençlik tahayyül ediyoruz. Milli değerlerine sahip çıkan, yaşatan, gelecğini gçmişinden aldığı güç ve ilhamla şekillendiren bir gençlik tasavvur ediyoruz. Altını çiziyorum, MODERN VE DİNDAR  bir gençlikten bahsediyorm. Dilinin, dinini, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlikten bahsediyorum. Kökü ezelde, dalı ebedde bir sistemin aşkına, diyalektiğine, estetiğiine, irfanına sahip bir gençlikten bahsediyorum. Ben şu anda abdi ipekçi spor salounundaki gençliği böyle bir gençlik olarak karşımda görüyorum. Türkiy'nin aydınlık gençliğini bir kez daha selamlıyorum.