BIST 9.978
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.432,38
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na: Yazıklar olsun...

Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İstiklal Marşı ile ilgili gafı için büyük saygısızlık yorumunda bulundu.

Abone ol
Erdoğan, İstiklal Marşı dizeleri için "Çanakkale şiirinden heralde" diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Senin tarihçiliğine de, profluğuna da, Âkif'e yaptığın saygısızlığa da yazıklar olsun." sözleriyle eleştirdi.
 
Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, günün ikinci mitingini Mardin'de yaptı. Erdoğan konuşmasında İsrail'in Gazze saldırıları üzerinden batılı ülkelere yüklendi.
Uluslararası medyanın Gazze'de yaşananlara gereken ilgiyi göstermediğini söyleyen Erdoğan, "Taksim'de polisimiz gaz, su kullandı diye biber gazı içi ayağa kalkan o demokratlar nerede" dedi.

İHSANOĞLU'NA İSTİKLAL MARŞI GÖNDERMESİ 
 
 
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
"İnanın Filistinlilerin, uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok. Gazze'de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değri yok. Taksim'de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna'da, Mısır'da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim'de polisimiz gaz, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı içi ayağa kalkan o demokratlar nerede Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede?

"GAZZE'Yİ GÖRMÜYORLAR"
 
İnsan hakları dersleri verenler nerede. Gazze'de ölen bebekleri çocukları görmüyorlar. Hitler benzetmesi yapınca rahatsız oluyorlar. İsrail yönetiminin Hitler'den ne farkı var. Utanmadan sıkılmadan bütün dünyaya müdafaa diyor. Çocuklara karşı neyi müdafaa ettiniz. Yapılan müdaafa değil, katliam soykırımdır.
 
Hiç kimse bize antisemitist diyemez. Bunu diyen kendisini bitirir. Bizi dışarda Gazze konusunda susturmaya çalışırken içerde de İsrail'in katliamlarını örtmek için çaba gösteriyorlar. CHP, MHP, HDP Gazze konusunda takındığımız tavırdan rahatsız. Biz Gazze için ne yapıyorsak, Irak ve SUriye'deki Türkmen kardeşlerimiz için daha fazlasını yapıyoruz.

"10 AĞUSTOS'TA KAYBEDECEKLER" 
 
Ama biz onların güvenliği için yaptıklarımızı sessizce gerçekleştiriyoruz. Bunların monşer adayı Türkmenlerden bahsediyor. Onlar konuştukça Türkmenler riske giriyor. 10 Ağustos'ta bir kez daha kaybedecekler.
 
MHP Genel Başkanı'na bir aday dayattılar. Başını öne eğip kabul etti. Gaf üstüne gaf yapıyor çatı aday. Babasının Mehmet Akif'in arkadaşı olduğunu söylüyor. Babası çok muhterem bir insandı ama oğlu başkalarının izinden gidiyor. Edirnekapı'da Mehmet Akif'in mezarını ziyaret ederken, İstiklal Marşı'nın dizelerine 'heralde Çanakkale şiirinin dizelerinden' diyor. Bunları ayırt edemeyecek kadar bu topraklara yabancı. Babasına karşı da nankör Mehmet Akif'e karşı da. MHP'ye gönül veren kardeşlerim bu adaya mı oy vereceksiniz.
 
'ÇÖZÜM SÜRECİNİ DE SABOTE ETTİLER'

'Kürt olduğu için Said-i Nursi'nin yanına gitmeyen Pensilvanya, çözüm sürecini sabote etmek için de çok gayret etti. Onun buradaki çetesine şimdi hak ettiğini hukuk içinde veriyoruz.
 
AKİF'E SAYGISIZLIK 

Yazıklar olsun, senin profluğuna da yazıklar olsun, senin tarihçiliğine de yazıklar olsun, babamın arkadaşı dediğin Akif'e yaptığın bu saygısızlığa da yazıklar olsun. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitleri şiirini bile birbirinden ayıramıyor."