BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,76
ALTIN 2.491,50
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan iddialı çözüm açıklaması!

Başbakan Tayyip Erdoğan Kayseri'de yaptığı konuşmada terörün çözümüne yönelik çok iddialı ve umutlu konuştu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün Kayseri'de sivil toplum örgütleriyle buluştu. İmralı süreci, Suriye'deki iç savaş ve ekonomideki gelişmeler masaya yatırıldı. Başbakan, "Umudumuz var, iktidarımın gideceğini de bilsem terör sorununu çözmeye çalışacağım" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Kayseri'de sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle basına kapalı toplantıda bir araya geldi. Soruları yanıtlayan Erdoğan İmralı süreci ve çözüm umuduna değindi.

İKTİDARIMIN GİDECEĞİNİ DE BİLSEM

Erdoğan, "İmralı sürecine her ilde olduğu gibi Kayseri'de de çok önemli bir destek söz konusu. Çözüm umudumuz var. Bu iş çözülürse herkes kazanır. Siz de işinizi daha rahat yaparsınız. Süreç herkesin menfaatine. İktidarımın gideceğini de bilsem sorunu çözmeye çalışacağım. Bu sorunla ilgili elimden geleni yapacağım" diye konuştu.

ARTIK ARABULUCULUK SÜRECİ GEÇTİ

Toplantıda Suriye'deki iç savaş da konuşuldu. Başbakan, bazı işadamlarının "Suriye yönetimi ile muhalifler arasında arabuluculuk denensin" önerisine karşı çıktı.

Başbakan, "Bunların hepsi denendi. Her seferinde Esed süre kazanmaya çalıştı ve katliamlarına devam etti. Artık arabuluculuk süreci geçti. Gelen bilgiler muhaliflerin sonuca ulaşmak üzere olduğu yönünde" dedi.