BIST 10.056
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.425,18
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan 'Haberal talimatı'

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Ergenekon sanığı Prof. Dr. Mehmet Haberal için yeni yöntem arayışında...

Abone ol

Mehmet Haberal'ın annesini görebilmesi için Deniz Baykal'ın ricası üzerine Başbakan Erdoğan talimat vermişti. Bu talimatın muhatabı Adalet Bakanı Sadullah Ergin, yasalarda tutukluların hasta yakınlarını ziyaret için bir düzenleme olmadığını belirterek, mevzuat değişikliği dışında yöntemler araştırdıklarını söyledi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, şu anda Ceza İnfaz Yasası'ndaki düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarını ziyaret etmesini, düzenleyen bir düzenlemenin bulunmadığını belirterek, "Mevzuat değişikliği dışında yöntemler var mıdır bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

Ergin, TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları Konseyi Toplantısı'na gelişinde, gazetecilerin tutuklu milletvekili Mehmet Haberal'ın annesini ziyaret etmesiyle ilgili sorusu üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yönde kendisine çalışılması konusunda talimat verdiğini ve yardımcı olunabilecek hususların olup olmadığını sorduğunu ifade etti.

Bakan Ergin, "Şu anda ceza infaz yasamızdaki düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlülerin hasta yakınlarına ziyaret etmesini düzenleyen bir düzenlememiz maalesef yok. onun dışında hasta ile tutuklu şu anda farklı illerde bulunuyor. Bu sorunu aşabilmenin yolu var mıdır diye şu anda çalışmalar yapılıyor. Mevzuat değişikliği dışında yöntemler var mıdır bunun üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu.