BIST 9.916
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.436,02
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gülen'e: Utanmaz, saygısız, seviyesiz...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma namazı sonrası Beştepe'deki Millet Camii'nde halka seslendi. Erdoğan, Gülen'in Türk halkı için kullandığı "ahmak" kelimesine sert sözlerle cevap verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cuma namazını, 15 Temmuz darbe girişiminde FETÖ'cüler tarafından tahrip edilen Beştepe'deki Millet Camii'nde kıldı.

Cuma namazı sonrası Erdoğan halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Size karşı uçakları havalandırdılar, tankları yürüttüler, helikopterleri uçurdular fakat sizler halkın gücü olarak bütün bu teknolojik imkanları, bu teknolojik gücü evet durdunuz. Çünkü, 'imandır o cevher ki ilahi ne büyüktür, imansız olan paslı yürek sinede yüktür.' Onlar paslı yüreklerle yürüdüler ama sizler o imanlı yüreğinizle onların karşısında durdunuz ve onları geri püskürttünüz. Rabbim sizlerden razı olsun. Diyorum ki; bu yürüyüşünüz inşallah sizlere son duyuruyu yapacağımız ana kadar devam etmeli. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız." dedi.

Erdoğan'ın konuşamasından önemli satır başları:

Askeri elbiselerini giymek suretiyle terörist eylemin olduğu geceydi. Bir hafta geçti. Sizler millet olarak bir duruş sergilediniz. Sizlere bir çağrı yaptım, meydana yürüyelim dedim. Meydana yürüdünüz. Size karşı uçakları havalandırdılar, tankları yürüttüler fakat sizler halkın gücü olarak bütün bu teknolojik imkanları durdurunuz. Onlar paslı yüreklerle yürüdüler, sizler imanlı yüreklerinizle onları durdurdunuz ve geri püskürttünüz. Bu yürüyüşünüz, sizlere son duyuruyu yapana kadar devam edeceksiniz. 

BU UTANMAZ, SAYGISIZ, SEVİYESİZ...

Kula kulluk edenler Pensilvanya'da. Hala utanmadan sıkılmadan bu millete oradan hakaret edecek kadar seviyesizler. Benim vatandaşıma Bu saygısız, utanmaz, seviyesiz insanlara benim milletim dik duruşu ile gereken cevabı verdi. Bu duruşumuz devam edecek. Safları sıkı tutun. Milletimi hiçbir şekilde parçalayamayacaklar. Zafer inananlarındır. 

GÜLEN TÜRK HALKINA "AHMAK" DEDİ

Fethullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) elebaşı Fethullah Gülen, darbeyi bastırarak demokrasi destanı yazan kahramanlara hakaret etti.

Gülen, "Varsın bir sürü ahmak bir başarı elde etmiş gibi güle dursun. Düğünler dernekler kursun. O komik durumlarını bayram ilan etsinler." dedi.