BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,74
ALTIN 2.434,77
HABER /  SEÇİM

Erdoğan'dan Gülen'e: 'Ufak at da...'

Başbakan Erdoğan, partisinin Kocaeli'de düzenlediği mitingde toplanan seçmenlerine hitap ediyor...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, partisinin Kocaeli'de düzenlediği mitingde toplanan seçmenlerine hitap ediyor...

İşte Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

"Bugün Kocaeli kararını vermiştir. Biz 8 seçime girdik. Kocaeli'de böyle kalabalık görmedim. Yolsuzlara, hırsızlara cevap veriyor. Biz bu hırsızları biliyoruz diyor. Bu CHP'liler hiçbir zaman anlamadı. Bu millet bizi seviyor be.

Bu CHP, MHP, BDP ve Pensilvanya bir hesap yaptılar. AK Parti'nin karşısında kim güçlüyse onu destekleme kararı aldılar. Pensilvanya'daki zat yeğenleriyle montaj fabrikası kurmuş. Sen nasıl hocasın?  Biz tarihimizde böyle hoca görmedik. Maşallah tek odada oturmuş. Ben senin Altunizade'de oturduğun yeri de biliyorum. Çitfliğini de biliyorum. Kimi aldatıyorsun? Ufak atın da civcivler yesin. Montajlarla üzerimize geliyorlar.

Sokakları ateşe verdiler. Gezi olaylarının perdesi aralanıyor. Geziyi çıkartanlar hakkında bir tane aleyhte yazı bulamazsınız. Samimi olarak oraya gelen gençlere neden saldırıyorsunuz diyorlardı. Nasıl samimiyetse... Elleerinde molotof kokteylle benim esnafımın dükkanını yak, sonra samimi. Ağaçları söktüler. Taksimi harabeye çevirdiler. Neresi çevreci. Her türlü ahlaksızlığı sergilediler. Ama şimdi bakıyorlar millet ak parti'den uzaklaşmıyor. İşte bunlar bunu kavrayamıyor. Çünkü millete inanmadılar hiç bir zaman. 

Ben Pensilvanya'ya gönül veren samimi insanlarımıza sesleniyorum. Bizden ne istediniz de alamadınız? 17 Üniversiteniz var. Ne istediniz de alamadık. Okullar kurdunuz, dershaneler kurdunuz. Dünyadaki okullarınızda sizi refere eden biz olmadık mı? Kardeşlerim, dershanelerde yavrunuz varsa çekin alın. Takviye kursu gerekiyorsa biz ücretsiz takviye kursu vereceğiz yavrularımıza... Okullarından alın çocuklarınızı. Devletin okulları bize yeter ya. Haksız rekabeti ortadan kaldıralım. İmam hatipler açıldı mı? Kim kapatmıştı bunları? Malum... Siyer-i Nebi, Kuran düz liselerde bile okutulabiliyor mu? Pensilvanya seni bu mu rahatsız etti? Yoksa rantında bir eksilme mi var. Onu söyle...

Pensilvanya'daki bu zat, Said-i Nursi'yi yıllarca kullandı. Kendi kirli amaçları için alet etti. Onu görmemiştir bile aslında. Bunların malum bir televizyonu var. Çok var da, değerli peygamberimiz miraçtan iniyor, kamyonete biniyor. Bunlar sapıtmış. Gayelerine ulaşmada her yol meşru. Bunlarda yalan, iftira, her yol var. 30 Mart bu oyunu bozma günüdür. Türkiye'nin yetiştirdiği bir alim, bir dava adamı bundan 54 yıl önce Urfa'da rahmeti rahmana yürüdü. Hayatı, hapislerle, sürgünlerle geçti. Türkiye için çarpışırken esir ettiler Sibirya'ya götürdüler. O kaçtı, İstanbul'a geldi. Pensilvanya'ya gitmedi.

CHP hapislerde tuttu, zulmetti. CHP ölüsüne bile tahammül edemedi. Ölüsünü bile nakli mekan yaptılar. Isparta'da bilinmeyen bir yere defnettiler. Bunlar bu... Kişi sevdikleriyle beraber harşolacaktır, unutmayın bu ilkeyi.

Ahlakı olmayan hareket kaybetmeye mahkumdur. Bunlar 17 Aralık'ta her türlü işi yaptılar. Sonra her türlü montajla aileme, çocuklarıma, arkadaşlarıma saldırdılar.

Bu ahlaksız saldırılar için CHP ve MHP'yi kullandılar. Şunu yayınlayacağız bunu yayınlacağız diyorlar.

Şimdi Tweet diyorlar. Bakanlarıma hakaretler ediyorlar. Biz ne dedik? Bu tweeti kapatacağız. Kapattık. Dünya karşıma dikilse ülkeme yapılan her saldırıya karşı tedbir almalıyım.

Bu Twitter denen kuruluş, Youtube, Facebook bunlar aileleri parçaladı. Orda her türlü yalan ve montaj var. Biz bunlara karşı tavır almayacak mıyız? Ülkemizi karıştıracaklar, Gezi ve 17 Aralık'ta neler yaptıklarını biliyorsunuz.

Herkes Tayyip Erdoğan gibi düşünmek zorunda değil. Hükümetime verilmiş bir irade var. Telekom işgal altında. Mahkeme kararıyla kapattıramıyorsun. Batı ne derse desin. Biz kendi göbeğimizi kendimiz keseeceğiz.

Suriye'de 160 bin kişi öldü. Neden sesiniz çıkmıyor? Mısır'da yüzde 52'yle seçilmiş Cumhurbaşkanına darbe yapıldı. Neden sesiniz çıkmıyor? Hani siz demokrattınız?

Kocaeli'de sandıkları öyle bir patlatalım ki bu CHP, MHP bir daha kalkmasın. 15'inden, 20'sinde şunu yayınlayacağız. Haram yemedik. Abdestimizden şüphemiz yok. Ellerinde ne varsa döksünler. Bunlar utanmaz.

Pensilvanya'daki zat ne diyor benim için? Uzun hainlik yaptı. Asıl senin yaptığın hainlik. Neymiş inzivaya çekilmiş. Pensilvanya nedir? İstanbul'da, Kocaeli'de, Erzurum'da çekil. Mekke'de, Medine'de çekil.

Bu yoldan dönen alçak olsun. Bu ahlaksızların yanına da koymayacağız. İnlerine kadar gireceğiz. Türkiye Cumhuriyet'ine kafa tutmak neymiş görecekler.

Biz Çanakkale'de nasıl eğilmediysek şimdi yine eğilmeyecek. Yine 12:15'te bir haşhaşi Suriye'den kalkıp hava sahamızı işgal etti. Ne oldu F16'larımız o uçağı vurdu. Benim hava sahamı ihlal edecek olursan benim tokadım ağır olur. Ben silhalı kuvvetlerimizin komutanlarını, genel kurmay başkanını, o şerefli pilotlarımızı tebrik ediyorum. Mesele bu...

Bu paralel yargı bizim bayrak reklamımızı yasakladı. Bu nasıl yargıdır? Ya bu bizim bayrağımız. Bugün bir ahlaksız gazete o bayrağı kalkmış başka bir şekilde veriyor. Türkiye eğilmez bu millet bölünmez.

Akif'in dediği gibi "mefkuremiz göklerde dalgalanan bir sancak biz allahin huzurunda eğiliriz ancak"

Sakın ha oy pusulalarına yazı yazmayın. Evet mührünü AK Parti'nin altına vurun. Kardeşlerim CHP demek yolsuzluk demek. Sandığa gidin ve gerekli cevabı verin. Oy ve sandık namusumuzdur. Bu haşhaşilerin oyununa dikkat edin.

30 Mart Kocaeli'de oy oranı patlaması bekliyorum. Türkiye'de 1 numara olmanızı istiyorum. Kocaeli'ye 33 bin kişilik stadayum yapacağız.

Hızlı treni yakında açıyoruz. Kocaeli'yi 3. köprüyle, ortasından geçen trenle İstanbul'a bağlanıyor. Kocaeli'yi iki koldan İstanbul'a bağlıyoruz.

Dünyanın dördüncü köprüsünü Dilovasın'da açıyoruz. İzmir - İstanbul otoyolu tamamlandığında 3.5 saate inecek. Bu otoyoldan İzmit en güzel şekilde faydalanacak.

Biz bu İzmit'e 12.5 katrilyon yatırım yaptık. Kocaeli bizim zamanımızda ihracatı 10'a katladı. Şimdi okullara Fatih Projesi geliyor. Kitapları ücretsiz alıyorsunuz değil mi?

Biz gelmeden önce öğrenciler kaç lira burs alıyordu? 45 lira. Bu ülkede harcı biz kaldırdık. Şu anda bursu 500 liraya çıkardık. Bizim farkımız bu!

Önceden bir röntgen çekemezdik. Şimdi devlet hastanesinde her şey var. İstediğin hastaneye gidebiliyor musun? Toplu konutta 14 bin konut yaptık.

Yuvacık barajında nasıl yolsuzluk yapıldı biliyorsunuz. O adam vekil oldu. Sonra Kocaeli'den aday oldu boyunun ölçüsünü aldı. Şimdi hedefi küçültmüş bir ilçeden aday oldu.

Biz biriz, iriyizdiyiz, kardeşiz.

Biz hükümeti kimden aldık MHP'den. Bu MHP'den bir şey olmaz. IMF'ye borcumuz vardı biz kapattık. Şimdi biz borç veriyoruz. Yolsuzkların olduğu bir hükümet bunları yapabilir mi?