BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.392,91
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gilani'ye taziye mesajı

Başbakan, selin vurduğu Pakistan için 5 milyon dolar gönderdi Gilani'yi arayarak taziye mesajı iletti.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinin vurduğu Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'yi arayarak taziyelerini iletti ve 5 milyon dolar tutarında nakdi yardım yapılacağını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Dün (4 Ağustos) Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani'yi telefonla arayarak adıgeçen felaketten ötürü taziyelerini ileten Sayın Başbakanımız, ülkemizin Pakistan'a bu zor gününde yardımcı olmak üzere 5 milyon ABD Doları tutarında nakdi yardım yapacağını bildirmiştir" denildi.

Yaşanan sel felaketi nedeniyle büyük çapta yıkımın ve çok sayıda can kaybının meydana geldiği Pakistan'a Türkiye tarafından ilk etapta insani yardım malzemelerinin de gönderildiğinin anımsatıldığı açıklamada, ''Altyapısı ciddi zarar gören dost ve kardeş ülke Pakistan;a, ülkemiz tarafından kalıcı bir yapının da inşa edilmesi öngörülmektedir'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, "Türk halkı, kardeş Pakistan ile dayanışmasını her zaman olduğu gibi bu güç günlerde de tereddütsüz sergilemeyi sürdürecektir" denildi.