BIST 10.471
DOLAR 32,85
EURO 35,20
ALTIN 2.451,16
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan geri adım resti

"Geri adım atın" çağrısına Erdoğan olumsuz yanıt verdi. Kararlı olduğunu işte bu sözlerle dile getirdi.

Abone ol

Erdoğan, "Sandıkta demokratik mücadele içinde AK Parti'yi alt edemeyenler, başka yollarla alt etme gayreti içine giriyorlar. Olayın aslı budur." şeklinde konuştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bulgaristan ziyareti dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

BAŞBAKAN HİÇBİR ZAMAN GERİ ADIM ATMAZ

"Adaleti daha çok yaygınlaştıralım. Başbakan hiçbir zaman geri atmaz. Bir adım daha ileri atalım. Eğitimde, sağlıkta, ileri adım atmamız lazım. Bizden herkes bunu beklemeli. Yanlışı söylesinler ona göre döneriz. Önüne gelen iktidara fatura kesmeye çalışıyor. Şu anda bir siyasi krizi doğurmaya çalışıyorlar. Sağlıklı parlamento yapısına gölge düşürme çabaları var. AK Parti'yi sandıkta alt edemeyenler, başka yollarla alt etmeye çalışıyorlar. Ama her zaman sözlüyoruz, eğer Türkiye kazanacaksa, biz kaybetmeye hazırız"

ÇETELERLE MÜCADELE ETTİK

Biz gelirken yolsuzluklarla, çetelerle, mafyayla mücadele dedik. Aklı selim olan milletime hatırlatıyorum. Hiçbir dönemde çetelerle hükümetlerin mücadelesi oldu mu? Şu anda hükümet bütün kadrolarıyla bu mücadeleyi vermişiz. Bu tezgah yıllar yılı böyle çalıştı. Buna kurban arıyorlar. Ama biz bu yolda sonuna kadar mücadelemizi söyledik bu mücadele sonuna kadar devam edecek. Geri adım atmak olmaz. Bizim kötü bir niyetimiz yok.

KARARI ANAYASA MAHKEMESİ VERECEK

16.5 milyon insanın oy verdiği AK Parti noktasında sayın Başsavcının açmış olduğu bir dava var. Kararı Anayasa Mahkemesi verecek. Siyasi değerlendirmesini birkaç kez yaptım. Tekrar siyasi bir değerlendirmeye girmeye niyetim yok.