BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Teröristler bağış topladı

Terör örgütü PKK'nın 2006 ve 2007 yıllarında Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde bağış topladığı ortaya çıktı.

Abone ol

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan 2007 yılı Anayasayı Koruma Raporu'na göre, bölücü terör örgütü Kongra-Gel, 2006 ve 2007 yılında bu eyalette sürdürdüğü "bağış kampanyası" sonucunda 1.4 milyon euro para topladı.

Almanya'nın en yoğun nüfusuna sahip eyaletin içişleri bakanlığı tarafından yayınlanan raporda, bölücü terör örgütü ve örgütün 2000 yılından bu yana Almanya'daki faaliyetleri hakkında da ayrıntılı bilgi verildi.

PKK PARAYA MUHTAÇ KALDI 

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne karşı sürdürdüğü mücadele kapsamında gittikçe çok daha fazla paraya ihtiyaç duyduğu belirtilen örgütün, 2006 ve 2007 yılı içinde toplam 2.5 milyon euro para toplama hedefine ulaşamadığı, daha önce PKK ve Kadek'in de yaptığı gibi şantaj yoluyla para toplama çabalarını sürdürdüğü ifade edildi.

Türkiye'deki kimi tatil yerlerinde de bombalı eylemlerde bulunduğu hatırlatılan örgütün, Avrupa'da Zübeyir Aydar liderliğinde "Avrupa'da Kürt Demokratik Toplumu Koordinasyonu" adlı örgüt tarafından temsil edildiği, Belçika, Fransa, Hollanda ve Almanya'da örgüt merkezlerini sürekli değiştirdiği kaydedildi.

ÖRGÜT ELEBAŞLARI TUTUKLANDI

Raporda Almanya, Belçika ve Fransa'da 2007 yılı içinde örgüte ait çok sayıda büronun arandığı, toplanan paralara el konulduğu ve örgütün elebaşılarının tutuklandığı bildirildi.

Raporda ayrıca bu çerçevede 10 Ocak 2007 tarihinde 4 eyalette yapılan aramalar sırasında, yalnızca Köln kentinde 3 büronun arandığı, 17 Nisan 2007 tarihinde de uluslararası alanda silah ve uyuşturucu ticaretiyle ilgili olarak yapılan operasyonlarda da çok sayıda örgüt bürosunda arama yapıldığı hatırlatıldı.

ÖRGÜT MEDYADAN DA YARARLANDI

Örgütün medyadan da yararlandığı hatırlatılan raporda, Fırat Haber Ajansı'nın ve Roj-TV'nin örgütün propagandasını yapmakta olduklarına işaret edildi.

Almanya'da, 16 Ocak 2006 tarihinden bu yana yayınlanan "Özgür Politika" gazetesinin de, örgütün hedeflerinin ve faaliyetlerinin anlatıldığı makaleler yayımladığı belirtildi.

Raporda, örgütün Avrupa'daki tüm yan kuruluşlarının isimleri de açıklandı ve örgütün internetten de yararlandığı kaydedildi.

Örgüt üyelerinin sayısının da 2007 yılında KRV eyaletinde yaklaşık 2 bin, Almanya çapında ise 11 bin 500 olduğu kaydedildi.