BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.413,15
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gandi'ye türban yanıtı

Başbakan Erdoğan, 'Türbanı biz çözeriz' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yanıt verdi...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Ana muhalefetin lideri çıkıyor diyor ki, 'Başörtüsü sorununu ben çözerim'. Kim diyor, Sayın Kılıçdaroğlu. İnandınız mı? Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP götürmedi mi? Anayasa Mahkemesi'ne giden yazıda Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzası yok mu? Dürüst olun, dürüst." dedi.

Başbakan Erdoğan, Samsun'da mitinginin ardından helikopterle Ordu'ya geldi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti il binası önündeki alandaki iftar programına katıldı. Erdoğan, burada iftarını Ordulularla birlikte açtı. İftara, Sanayi ve Ticaret ve Bakanı Nihat Ergün ve Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ve Ordu'daki bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Burada konuşan Erdoğan, Türkiye'nin 13 Eylül sabahından itibaren yeni ve aydınlık bir geleceğe yürüyeceğini belirterek, artık Türkiye'nin rota tayin edilen bir ülke olmadığını; kendi rotasını kendisinin çizdiğini; bu rotayı da milletin belirlediğini ifade etti.

Başbakan Erdoğan, "Eğer üstünlerin hukukunu değil hukukun üstünlüğünü istiyorsak, eğer daha yeni bir Anayasa Mahkemesi istiyorsak, Anayasa Mahkemesi'nin bir partisinin arka bahçesi gibi değil de illetin ön bahçesi olmasını istiyorsak, Anaya Mahkemesi'nin insan hakları mahkemesi gibi olmasını istiyorsak 12 Eylül'de el ele 'evet' oyu vereceğiz." dedi.
Erdoğan, başörtüsü sorununu çözeceğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da eleştirdi.

Erdoğan, "Başörtülü kızlarımız inancından dolayı okumak istediği üniversiteye girememişti. 2007 yılında MHP ile birlikte 411 oyla anayasa değişikliğini parlamentoda gerçekleştirdik. O arada ana muhalefetin lideri çıkıyor diyor ki, 'Başörtüsü sorununu ben çözerim'. Kim diyor, Sayın Kılıçdaroğlu. İnandınız mı? Bunu Anayasa Mahkemesi'ne kim götürdü. CHP götürmedi mi? Anayasa Mahkemesi'ne giden yazıda Sayın Kılıçdaroğlu'nun imzası yok mu, var. Dürüst olun, dürüst. O zaman destek verseydiniz de Türkiye'nin böyle bir sorunu kalmasaydı."

Anayasa değişikliği paketinin AK Parti projesi olmadığını belirten Başbakan Erdoğan, bu paketin 73 milyona ait olduğunu ifade ederek, 2011 seçimlerinden sonra çok daha kapsamlı bir anayasa değişikliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

Başbakan Erdoğan, konuşmasının ardından partisine katılan bazı belediye başkanlarına rozet taktıktan sonra il binasının açılışını yaptı.