BIST 10.157
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.391,05
HABER /  POLİTİKA

CHP liderini Orhan Veli'yle vurdu!

Başbakan Erdoğan'ın hedefinde CHP lideri var. Kılıçdaroğlu'na "bozuk plak" eleştirisi getiren Erdoğan Orhan Veli'den de bir dize okudu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu Orhan Veli’nin “Cımbız” şiiriyle eleştirdi.

Kılıçdaroğlu’nun bozuk plak gibi aynı şeylerden bahsettiğini söyleyen Erdoğan, “Eline cımbız almış bizim açıklamalardan kelimeler çekiyor. Onları eleştiriyor. Orhan Veli o şiiri CHP lideri için yazmış. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya” dedi.

Erdoğan muhalefetin “Kandil’le görüştüler” iddialarına bir yanıt da Samsun'dan verdi. Erdoğan, “Başbakanın, AK Partinin açıklamalarına değil Kandil'den gelen hezeyanlara sarılıyorlar. Terör örgütü konuşuyor. CHP-MHP tellallığını borazanlığını yapıyor. Aynı safta buluştular. Yanlarına Kandil'deki terör örgütünü aldılar” dedi.

ERDOĞAN'DAN İSTİFA RESTİ

Başbakan Erdoğan referandum mitingleri kapsamında Samsun’da çeşitli açılış ve etkinliklere katıldı. Erdoğan’ın ilk durağı Başarılı Girişimciler Ödül Töreni oldu. Anayasa değişikliği sonrasında ne Anayasa Mahkemesi ne HSYK'da hükümetin atadığı bir üyenin bulunmayacağını söyleyen Erdoğan, "Biri çıkıp ispat etsin ben bu görevden istifa edeyim" resti çekti.
DAHA KAPSAMLI ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ YAPILACAK

Anayasa değişikliği sürecinde muhalefetin destek vermemesini eleştiren Erdoğan ayrıca 2011 yılında daha kapsamlı bir Anayasa değişikliği yapılacağı müjdesi verdi. Erdoğan, “Bu paket bütün dertlerin çaresi değil. İnşallah 2011'den sonra çok daha detay ve geniş çaplı bir anayasa değişikliğini mutabakatla yapacağız” dedi.

Erdoğan’ın ikinci durağı Samsun meydanı oldu. Samsun’da halka hitap eden Erdoğan önemli mesajlar verdi. İşte Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

BU ANAYASA AK PARTİ ANAYASASI DEĞİL:

12 Eylül'de size sunulacak Anayasası AK Parti, Tayyip Erdoğan Anayasası değildir. Biz birlikte yapalım dedik gelmediler. Anlaşıldı tek çare millet. 12 Eylül'de oylanacak Anayasa değişikliği bir şahsın zümrenin değil bütün milletin geleceğini ilgilendiren bir değişikliktir. Anayasa değişikliği güçlü itibarlı bir Türkiye'nin adeta ayak sesleridir.

SAMSUN’LU KURUMAHMUTOĞLU’NU ANDI:

1987 yılı... Temmuz ayı... Zindana düşmüş gençler gün sayıyor. İşkenceden geçirilmişler. 12 Eylül darbesi silindir gibi geçmiş. O gençlerden biri de Samsun'dan Hüseyin Kurumahmutoğlu. Mamak'ta 3 ay işkencede 80 kiloya düşmüş. Umudunu kaybetmemiş. İmanını inancını kaybetmemiş. Sabah kalkıyor abdest alıyor. Zindanda sabah namazına duruyor. O yiğit delikanlı Hüseyin alnını seccadeye uzattığında kafasına bir dipçik yiyor. 18 yaşında delikanlı olarak girdiği zindandan 1987'de cansız bedeni çıkıyor. Nice Hüseyinler nice fidanlar sağdan soldan geçip gittiler. 12 Eylül 2010 iade-i itibarların yapılacağı gündür. Hüseyin kardeşimizin hatırası ile yüzleşemeyenler bahaneler üretiyor.

BİR ELİNDE CIMBIZ BİR ELİNDE AYNA

CHP MHP Kandil ipine sarıldı. Bozuk plak gibi aynı şeyleri tekrarlayıp duruyor. Ekonomi dış politika bunları konuşalım. Eline cımbız almış bizim açıklamalardan kelimeler çekiyor. Onları eleştiriyor. Orhan Veli o şiiri CHP lideri için yazmış. Bir elinde cımbız bir elinde ayna umurunda mı dünya. Kandil'de teröristbaşı konuşuyor Başbakanın, AK Partinin açıklamalarına değil Kandil'den gelen hezeyanlara sarılıyorlar. Terör örgütü konuşuyor. CHP-MHP tellallığını borazanlığını yapıyorlar. Aynı safta buluştular. Hayır safında buluştular. Yanlarına Kandil'deki terör örgütünü aldılar. Ne AK Parti iktidarı hiçbir illegal örgütle görüşmez, müzakere yapmaz masaya oturmaz. Bu böyle bilinsin. Bu kirli oyunun içinde kimlerin olduğu belli. İnegöl ve Dörtyol'da gördük. 81 ildeki kardeşim bu kirli ittifakı görüyor ve sandıkta gereken cevabı verecek