BIST 10.323
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.405,77
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan flaş Zekeriya Öz açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan'a geçtiği tespit edilen eski savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara hakkında konuştu.

Abone ol

Gürcistan üzerinden Ermenistan'a geçen eski savcı Zekeriya Öz ve Celal Kara'ya tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler" dedi.

ZEKERİYA ÖZ VE CELAL KARA'NIN FİRAR ANI

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Trabzon, Rize, Gümüşhane, Bayburt, Sakarya, Giresun, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Artvin'den gelen muhtarlarla gerçekleştirilen sekizinci Muhtarlar Buluşması'nda konuşma yaptı. Erdoğan'ın hedefinde yurt dışına giden Ergenekon davalarının olay savcısı Zekeriya Öz ve kendisine darbe girişi yapmakla suçladığı "paralel yapı" vardı:

VESAYETİN HER TÜRÜNÜ BİRER BİRER AŞTIK

"Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Biz millete efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik dedik. Bize cumhurbaşkanı seçtirmemek için işlenen hukuk cinayetlerini hatırlayın. Vesayetin her türünü birer birer aştık. Bakın şimdi aynı çevreler tekrar, hayır millet değil tekrar parlamento seçsin demeye başladılar. Yahu parlamento kim? Onlar milletin vekili, millet kim? Aslı. Aslın olduğu yerde vekilin hükmü olur mu?

Bu çabalar 2013 yılında önce Gezi olayları, arkasından 17-25 Aralık darbe girişimiyle farklı bir çehreye büründü. 2014 yılında 30 mart’ta yapılan mahalli seçimler ve arkasındaki cumhurbaşkanlığı seçimleri bu girişimleri akamete uğrattı.

100'Ü AŞKI ÜYESİ YURT DIŞINA KAÇMIŞTIR

Gezi ve 17-25 Aralık sürecinde şahsımı, o zaman bir resmi ziyaretim sebebiyle Cezayir'e gitmiştim, beni yurtdışına kaçmakla itham eden ihanet şebekesinin mensuplarının birer, ikişer yurtdışına kaçtıklarını görüyoruz. Şu ana kadar 100'ü aşkın bu şebekenin mensupları yurtdışına kaçmıştır. Biz, her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna, kaderin üstünde bir kader olduğuna inanan insanlarız. Kendilerini herkesin ve her şeyin üzerinde görenler birer birer yıkılıp giderken, ülkesini terk ederken, biz burada olduğumuz gibi milletimizle el ele, kol kola, gönül gönüle yolumuza devam ediyoruz.

YAKA PAÇA BURAYA GELİP YAPTIKLARININ HESABINI ER VEYA GEÇ VERECEKLER

İşte daha yeni, bu acımasız kararları verenler şimdi bakıyorsunuz Gürcistan üzerinden Ermenistan'a kaçıyorlar. Oradan da kim bilir nereye kaçacaklar o ayrı mesele. Tabii ki şu anda Türkiye olarak bizler de iz sürüyoruz. Bunlarla ilgili kırmızı bültenler hepsi, işte bir kısmı Romanya'da yakalandı biliyorsunuz. Bunlar da bir yerlerde muhakkak yakalanacak ve bunlar da yaka paça buraya gelip yaptıklarının hesabını er veya geç verecekler. Allah ömür verdiği, milletimizin desteği bizimle olduğu sürece inşallah bu yolda yürümeyi sürdüreceğiz."