BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Şam'da roket saldırıları ve hava operasyonları: Onlarca sivil 'öldü'

Suriye başkenti Şam'da muhaliflerin roket saldırıları sonucu en az dört kişi öldü. Suriye ordusunun kentte, içinden roketlerin atıldığı alanlara yönelik hava saldırılarında ise en az 20 sivilin öldüğü bildiriliyor.

Abone ol

Doğu Guta'daki hava saldırısında en 27 sivilin öldüğü bildiriliyor.

Suriye'nin başkenti Şam'da muhalif grupların kent içine attığı roket ve havan topları ile Suriye ordusunun hava operasyonları sonucu onlarca sivilin öldüğü bildiriliyor.

Resmi haber ajansı SANA haberinde, "teröristlerin Şam'ı hedef alan roket ve hava toplu saldırıları nedeniyle farklı mahallelerde sivillerin öldüğünü" bildirdi.

İlerleyen saatlerde Suriye İçişleri Bakanlığı, saldırılarda en az dört kişinin öldüğünü, 58 kişinin yaralandığını duyurdu.

Roket ve havan topların Doğu Guta'dan atıldığı belirtiliyor.

Bu saldırıların ardından Suriye hava kuvvetlerinin Doğu Guta'da operasyon gerçekleştirdiği aktarıldı.

Muhaliflere yakın, Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İçin Gözlemevi (SOHR) "bu hava saldırılarında en az 27 sivilin öldüğünü, en 120'sinin öldüğünü" belirtti.

Bu arada Amnesty International (Uluslararası Af Örgütü) dün Suriye yönetimini, "Doğu Guta'da sivillerin bulunduğu alanları bombaladığı ve sivilleri kuşatma altında tuttuğu gerekçesiyle savaş suçu işlemekle" suçladı.

Af Örgütü açıklamasında; "keyfi tutuklamalar, adam kaçırmalar gibi eylemleri" nedeniyle bölgedeki etkin gruplardan İslam Ordusu'nu da eleştirmişti.

Öte yandan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'ın bugün Şam'a gideceği bildirildi.