BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan flaş Başika Kampı açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan Başika Kampı'na yapılan saldırı hakkında konuştu.

Abone ol

Türk kampına saldırıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Bu, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli olduğunu ortaya koyuyor. Askerimiz hazırlıklı, gereğini yapar" dedi.

Türk askerlerinden yaralanan olmadığını belirten Erdoğan “Bu, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı çıkışında, Irak'ın kuzeyinde Türk askerlerinin de bulunduğu Başika Kampı'na IŞİD'in saldırı düzenlemesi ile ilgili konuştu.



"ASKERİMİZ HER ŞEYE HAZIRLIKLI, GEREĞİNİ YAPARLAR"

"Bu durum, Başika kampıyla ilgili atılan adımın ne kadar isabetli bir karar olduğunu ortaya koyuyor. Şu anda da silahlı kuvvetlerimizin oradaki üste bulunması ve o eğitimi veren subaylarımızın bu tür sızma harekatı veya saldırı, bu tür şeyler karşısında da her an her şeye hazırlıklı olduğu da ortada. Zaten daha önce de ifade ettiğim gibi buraya giden güçlerimiz, bir yerde bu eğitimi veren özellikle subaylarımıza, görevlilerimize, onlara koruma amacıyla gitmiş olan ekiplerdir. Onlar da gereğini gerektiği zamanda yapıyor, yapacaktır."

RUSYA'YA SERT TEPKİ: GÜRCİSTAN'DA, UKRAYNA'DA NE İŞİN VARDI?

Rusya'nın Suriye'de IŞİD'e yönelik mücadele vermediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şunları söyledi:

"Suriye'de de diyorlar ki 'Biz DAEŞ'e (IŞİD) karşı orada bir mücadele veriyoruz'. Hayır, Rusya şu anda DAEŞ'e karşı Suriye'de mücadele vermiyor. Tam aksine orada ılımlı muhalefete karşı, hepsinden öte bizim Türkmen soydaşlarımıza yoğun bir şekilde işte Türkmen dağlarında... Dün Bayırbucak Türkmenlerini kabul ettim, temsilcilerini kabul ettim. Onlarla görüşmem oldu. Hepsi açıkça bunları anlatıyorlar. 'Yoğun bir şekilde şu anda bizim köylerimizi vuruyorlar' diyorlar. Yapılan iş şu anda bu ve maalesef ciddi manada bir dezenformasyonla dünya aldatılmak isteniyor.

Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da?

 Rusya, 'Bizi Suriye Hükümeti çağırdığı için biz oradayız' diyor. Şu anda Suriye'deki hükümet meşru bir hükümet değil ki. 'Efendim BM öyle kabul ediyor'.... Kabul edebilir ama siz her çağrıldığınız yere gitmek zorunda değilsiniz. Gürcistan'a niye girdiniz zamanında? Çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne işiniz vardı Gürcistan'da? Ukrayna'ya çağrıldığınız için mi girdiniz? Ne için girdiniz Ukrayna'ya?"

Meselenin "koalisyon güçlerinin başta Amerika olmak üzere el ele vermek suretiyle, burada adil olmayan zulme dayalı bu saldırıların önünü kesmek" olduğunu vurgulayan Erdoğan, yaptıkları ulusal ve uluslararası her türlü görüşmelerle bunun önünü kesme çalışmalarını sürdürdüklerini anlattı.

Erdoğan, bugün Amerikan Senatosu'ndan gelen 8 kişilik heyetle görüşeceğini hatırlatarak, onlarla bu konuları net ve açık olarak paylaşacağını kaydetti.

KIRMIZI ÇİZGİ

"Cerablus hattında DAEŞ'in geri çekilerek, orada köyleri PYD ve Esad rejim güçlerine bıraktığı şeklinde haberler var. Türkiye'nin de kırmızı çizgisi Fırat'ın Batı tarafına geçilmemesi şeklinde. Türkiye'nin tavrı ne olacak?" sorusuna Erdoğan, "O konudaki daha önce kararlılığımız neyse bundan sonra da odur. Aynı kararlılıkla adımlarımızı atacağız" karşılığını verdi.