BIST 9.725
DOLAR 32,53
EURO 34,79
ALTIN 2.439,26
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Esad'a ağır sözler (video)

Suriye'de halkına kan kusturan Beşar Esad Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın hedefindeydi...

Abone ol

Humus'taki katliama değinen Başbakan Erdoğan, Hama'da 30 bin insanı katleden baba Esad'ı gündeme getirdi.

"Hama'nın hesabı sorulmadı, er ya da geç Humus'un hesabı sorulacaktır." diyen Erdoğan, Oğul Esad'ı ucuz kahramanlıkla suçladı ve Suriye liderini Golan tepeleri üzerinden vurdu:

"Esad madem ölene kadar savaşacaksın, neden Golan tepeleri için ölene kadar savaşmadın. Senin kahramanlığın kendi mazlum halkına mı?"

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, Esad'ı babası üzerinden yüklendi, 30 yıl önce işlenen katliamı anlattı:

ZALİM OLARAK DAMGALANDILAR

Suriye'de 30 yıl önce Hama'da büyük bir katliam yaşandı. Kadın erkek yaşlı demeden 30 bin masumu katlettiler. Bugün Hama'da kaç kişinin katletildiği bilinmiyor. Uluslararası toplum olayın üzerine gitmedi. Aynı yıl Sabra ve Şatilla'da 4 bin Filistinlinin katledilmesine seyirci kaldı. Neden çünkü ölenler müslamandı, Filistinli'ydi, Suriyeli'ydi.

Emzikleri ağzında katledilen çocukları terörist diye gösterdiler. Hama'da 1982 yılında gerçekleştirilen bu katliam müslaman dünyasında ağır bir yara açtı. O diktatörler yargı önüne çıkmasa da vicdanlarda yargılandılar ve zalim olarak damgalandılar.

BABALARININ İZİNDEN GİDENLER

Hama'da 1982'de gerçekleşen bu katliam İslam coğrafyasında çok ağır bir yara açtı. O katillerden hesap sorulmadı. O katliamı yapanlar yargı önüne çıkarılmadı. Kendi halklarına karşı kaplan kesilen bu dikkatörler topraklarına kasteden yabancılara çıtlarını bile çıkaramadılar. Kabadayı misali sağa sola efelendiler ama namluların önüne kendi kardeşlerini koydular. İran-Irak savaşında 1 milyon Müslümanı kim öldürdü? Batılılar mı öldürdü?

FİRAVUN BENZETMESİ

Hama'daki katliamı kim yaptı? Gayrimüslümler mi yaptı? Tamamını kendisini Müslüman olarak nitelendirilen ama demir yumruğunu kendi kardeşlerinin kafasına indiren modern Firavunlar bunu yaptı. Bu zorbalar, bu zalimler hak ettiklerini buldular. Bu zorbaların halkına zulmetmesine dur demeyen kimi batılı ülkeler kılını bile kıpırdatmadı. Bugün babalarının, Firavunların izinden gidenler de hak ettiklerini mutlaka bulacaklar.