BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,01
ALTIN 2.430,54
HABER /  GÜNCEL

AK Parti'den şikeye müthiş ceza

AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, şikeye verilmesi gereken ceza konusunda şu öneride bulundu..

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - AK Parti'nin hukukçu milletvekillerinden TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili Hakkı Köylü, futbolun geldiği noktadan kurtulabilmesi ve temizlenebilmesi için hükümetin alacağı bir kararla süperlig takımlarına iki yıl yurtdışı müsabakalara katılma yasağı getirilmesini önerdi.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili AK Parti Kastamonu Milletvekili Hakkı Köylü, süper lig takımlarına iki yıl süreyle uluslar arası müsabakalara katılma yasağı getirilmesini istedi. Köylü,sistemin temizlenebilmesi ve futbolun içinde bulunduğu durumdan çıkabilmesinin ancak bu şekilde mümkün olabileceğini söyledi.

Futbol Federasyonu'nda yaşanan tartışmalar ve süper ligdeki şike iddiaları sonrasında gelinen noktayı değerlendiren Köylü, bundan sonra ister puan silme ister ligden düşürme cezası verilsin, bunun hiçbir şekilde temizlenemeyeceğini söyledi. Köylü, "Hangi işlem yapılırsa yapılsın UEFA nezdinde bizi temize çıkarmaz. Bu arada hep federasyonlarda sıkıntı içinde olurlar" dedi.

Köylü, gelinen noktada sistemin tümden temizlenmesi için hükümetin tek maddelik bir kanun çıkararak, süper lig takımlarını iki yıl süreyle uluslar arası müsabakalara katılmaktan men edebileceğini belirtti. Köylü, "Tek maddelik bir kanunla bu yapılabilir. Yoksa bu kepazelik, bu iş çözülmez. Kimseyi memnun edemezsiniz. Birinci ligdeki futbol kulüpleri yabancı müsabakalara 2 yıl süreyle katılamazlar diyecek bitireceksiniz. 2 yıl içinde herkes kendini yeniden yapılandıracak düzene girecek. Sistem temizlenecek. İkinci yıldan sonra şampiyon olan kimse o gitsin" dedi.

"Türk futbolunun geleceği, itibarı için bunu yapmak zorundayız" diyen Köylü,. "UEFA'nın tedbir alıp engellemesini beklemeden ona fırsat vermeden kendi bacağımızı kendimiz kesmeliyiz" dedi.