BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,42
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan diploması sahte iddialarına net yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üniversite diplomasının sahte olduğu yönündeki iddiaları net bir dille yalanladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 2015-2016 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni'ne katıldı.

Erdoğan Kendisinin de mezunu olduğu Marmara Üniversitesi'nden aldığı diplomanın sahte olduğu yönündeki iddialara konuşmasında yanıt verdi. Erdoğan, "Şahsımla alakalı 'diploması vardı, yoktu' diye tartışma başlattılar. Okuduğum ve mezun olduğum okul ortada. Birileri ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor" dedi.

İmam hatip mezunlarını üniversitelere almadıkları dönem olduğu için imam hatibi bitirdikten sonra Eyüp Lisesi'nden fark dersleri verdiğini dile getiren Erdoğan, daha sonra Aksaray İktisadi ve Ticari İlimler Yüksekokulu'na başladığını, dönemin sıkıntılı şartlarında okuldaki eğitim hayatının uzadığını, 1981'de mezun olduğunu, mezuniyetten 1 yıl sonra 1982'de okulunun adının Marmara Üniversitesi'ne dönüştürüldüğünü anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diploması sahte mi net yanıt

Erdoğan, Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat'ın sınıf arkadaşı olduğuna değinerek, MÜ'nün nüvesini oluşturan okulların geçmişinin, 1883'e, Hamidiye Ticaret Mekteb-i Alisi'ne kadar gittiğini söyledi.

EŞEK ÖLÜR KALIR SEMERİ...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ben de böylesine köklü bir eğitim kurumu olan Marmara Üniversitesi'nin mezunu durumundayım. Bugünlerde birileri yine şahsımla alakalı olarak 'diploması vardı, yoktu' diye bir tartışma başlattılar. Emin Bey'e dedim ki 'Şu künyeyi bir karıştır da oradan arşivden çıkar. Şunları yayımlayacak mısın, kendilerine gönderecek misin ne yapacaksan yap da... Çünkü bunlar benim söylediklerime hiçbir zaman zaten inanmadılar, inanmayacaklar. Siz rektör olarak bunlara gönderirseniz, belki inanırlar'. Kayıt olduğum, okuduğum ve mezun olduğum okul ortada, sınıf arkadaşlarım ortada. Ayrıca üniversite yönetimi resmi açıklamayı yaptı. Tüm bunlara rağmen birileri hala ısrarla bu meseleyi köpürtmeye devam ediyor. Ne yaparsanız yapın, eşek ölür kalır semeri, insan ölür kalır eseri. Biz eserle ortadayız" diye konuştu.