BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan CHP'lileri zıplatacak sözler

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan gecikmiş grup toplantısını bugün gerçekleştirdi. Vekillerini o konuda uyardı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ak Partili vekilleri son günlerde konuşulan o fotoğraflar için uyardı. "Oylarınızı gizli kullanın, zarflarınızı havaya kaldırmayın, bahane arıyorlar" dedi.

Erdoğan, Baykal'ın CHP'nin anayasa paketine karşı verdiği mücadeleyi Winston Churchill ve Adolf Hitler örneğiyle açıklamasına da tartışma yaratacak bir cevap verdi: "Eğer illa Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa eski genel başkanlarının fotoğraflarına baksınlar" diyerek İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetti.

KİMSE KOPARA KOPARA ALMADI

Erdoğan Anayasa Değişikliği Paketi oylamaları nedeniyle ertelenen Ak Parti grup toplantısını bugün yaptı. Önce 1 Mayıs'ı kutladı ve 'kopara kopara aldık' diyenlere tepki gösterdi.

"1 Mayıs'ı, 1 Mayıs havasında kutladık. Dün Taksim 100 bin kişiyi ağırladı. Tarihi gün yaşandı. 33 yıl aradan sonra böyle bir zemini hazırlamanın mutluluğu içindeyiz. Bugünün emek ve dayanışma günü olarak ifade edilmesi AK Parti iktidarına nasip oldu. Taksim kararı AK Parti iktidarına ait. Kopara kopara aldık gibi ifadeler var. Kimsenin bu iktidardan kopara kopara aldığı bir şey yok. Kopara kopara alma güçleri varsa 1977'den beri neredeydiler?" dedi.

BAŞARAMAYACAKSINIZ

Türkiye bu bayram manzarası için 32 yıl beklemek zorunda kalmıştır. Türkiye nihayet bunu başarmıştır. Bu, Türkiye'nin demokratikleşme mücadelesinin bir eseridir. Kirli senaryoların sahiplerine bir kez daha sesleniyorum: Başaramayacaksınız. Hiçbir şey elde edemeyeceksiniz.

 

ERDOĞAN VEKİLLERİNİ BU FOTOĞRAFLARA KARŞI UYARDI

Son günlerde muhalefet Ak Parti yönetiminin milletvekilinin oylarını kontrol ettiğini söylüyor, hatta bazı fotoğrafları da buna delil olarak gösteriyordu. "Gizli oylama"nın geçersiz olduğunu dile getiriyorlardı.

Erdoğan vekillerini bu konuda uyardı. "Zarflarınızı kimseye göstermeyin" dedi.

Yukarıda Ak Parti Karabük Milletvekili Cumhur Ünal, Ak Parti milletvekillerinin oyunu kontrol ederken böyle görüntülenmişti.


SİVAS'LA DANIŞTAY ARASINDA FARK YOK!

Tüm kirli senaryoların sorgulandığı bir döneme gelindiğini söyleyen Erdoğan Sivas olaylarıyla Danıştay olayının farkı olmadığını söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Karanlık senaryoların tamamı sorgulanıyor, gün yüzüne çıkıyor. Türkiye Çorum Maraş olaylarını, 1 Mayıs 1977'yi Sivas'ı Faili meçhullari sorgular hale geldi. Tunceli, Lice'de mehmetçiğe tetik çeken ile 1 Mayıs 77'de işçiye kurşun yağdıran zihniyet arasında hiçbir fark yoktur. Sİvas'ı Çorum'u kana bulayan ile Danıştay'ı kana bulayan zihniyet arasında fark yoktur. İsim, etiket, tetikçi farklı olabilir. Ama herbirinin ortak amacı Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne, huzur ve istikrarına kastetmektir.

Türkiye'nin bu kirli oyunları görmesini istiyorum. Başımızı öne eğmeyeceğiz. Türkiye'nin düşmanlarını sevindirmeyeceğiz. Düşmana inat aydınlık yarınlara yürüyeceğiz.

İSİMLERİNİZ TARİHE GEÇTİ

Başbakan vekillerini gösterdikleri fedakarlık için övmeden durmadı:

"Anayasa değişikliği için fedakarane çalışmanız için şükranlarımı sunuyorum. Meclis, tarihinin en önemli çalışmalarından birini ortaya koymuştur. Tarihe altın harflerle not düşülmüştür.

Hiçbir vesayete boyun eğmediğiniz için bu millet sizden ziyadesiyle memnundur. 'Yeter söz de karar da milletindir' deme yürekliliğini gösterdiniz. Şimdiden isimlerinizi tarihe yazdırdınız. Böyle tarihi bir çalışmanın parçası olduğum için onur duydum, Rabbime şükrettim. 10 günlük performansla Türkiye'nin vekili olduğunuzu gösterdiniz. Ağır imtihandan başarıyla çıktınız. Size oy vermeyenler de eminim sizden razıdır. Ak ile kara 10 günlük anayasa maratonunda güneş gibi ortaya çıkmıştır. Muhalefet partilerinin liderleri tüm inandırıcılıklarını kaybetmiştir"

ERDOĞAN'IN HİTLERE BENZETTİĞİ LİDER (DİĞER SAYFADA)

[PAGE]



MUHALEFET KENDİ VEKİLİNDEN KORKUYOR

Erdoğan muhalefete çatmadan da durmadı.

"Muhalefet kendi milletvekillerine ipotek koyacak kadar sağ duyusunu yitirdi. Muhalefet kendi vekillerinin iradesine güvenmiyor. Hayır oy vereceğine bile güvenmiyorlar. Diğer bir muhalefet partisi ise ıskartları istiyor.

Muhalefet konuşmak için rahat davranıyor ama oy vermeye gelemiyorlar. Konuşanlara sesleniyorum. Sadece konuşmayın gelin oyunuzu da kullanın. Hayır oyu kullanın. Demokrasinin gereği budur"



VEKİLLERE GİZLİ OY UYARISI

Son günlerde ortalarda dolaşan 'oylar kontrol ediliyor' iddiaları ve fotoğrafları için de Erdoğan vekillerini uyardı.

"Milletvekillerine takipçi koyduğumuz söyleniyor. Ayıp. Her şey kameraların önünde oluyor.Siz de zarflarınızı kimseye göstermeyin, içeri girip oy kullanın. Çünkü bahane arıyorlar."

İNÖNÜ'YE HİTLER BENZETMESİ

Erdoğan Baykal'ın Hitler benzetmesine yanıt verirken İsmet İnönü'yü Hitler'e benzetti.

"CHP lideri son derece çirkin, son derece münasebetsiz bir benzetme yaparak kendisini Churchill’e, hükümeti de Hitler’e benzetiyor. İlla Hitler’e benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, genel merkezlerindeki eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip, kendisine ‘Milli Şef’ dedirtmiş genel başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altından kendilerine gülümsediğini görecekler. Ona baksınlar.

Churchill, 1915’te Çanakkale’de kahraman Mehmetçiğin yüreğini, bedenini, ruhunu ortaya koyarak yaptığı vatan savunmasında tarihin asla unutmayacağı ağır bir mağlubiyet almıştır. Churchill, Mehmetçik karşısındaki bu ağır hezimet sonrasında İngiltere’de Bahriye Nazırlığı’ndan istifa etmek zorunda kaldı. CHP lideri kendisini yerine koyduğu Churchill’den örnek arıyorsa buyursun Çanakkale Savaşı’na baksın."

BAYKAL NE DEMİŞTİ?

Baykal, geçen haftaki grup toplantısında anayasa paketine karşı verdikleri mücadeleyi Winston Churchill ve Adolf Hitler örneğiyle açıklarken, şu ifadeleri kullanmıştı: “2. Dünya Savaşı’nda Churchill, Hitler’e karşı ‘dağda, denizde, ovada, sonuna kadar mücadele edeceğiz’ demişti. Biz de bu üç maddeye (yargıyla ilgili maddeler) karşı, parlamentoda, referandumda, Anayasa Mahkemesi’nde sonuna kadar mücadele edeceğiz.”