BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan cemaate gözdağı: Her şey olacak!

Hükümetin cemaate karşı attığı adımları sıralayan Erdoğan "17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi" derken iddialı konuştu...

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya ve Fransa ziyaretlerinin ardından uçakla yurda dönüşünde kendisini takip eden gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Erdoğan cemaat ile mücadele kapsamında önemli adımlar atıldığını söylerken "17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi" dedi.

HELE BAK! HEPSİ DIŞARIDA!

-Ekmelettin İhsanoğlu bir siyaset mühendisliği örneği mi?

Ben onu bir kenara bırakıp, tabloyu şöyle görüyorum: Ergenekon, Balyoz... Herkes peşpeşe çıkarıldı. Asıl manidar olan; başbakanlığı dinleyenler, böcek koyanlar, Teftiş Kurulu’nun çok ciddi tespitlerine rağmen serbest bırakıldı. Kimi savcılıkta, kimi mahkemeler tarafından. Hale bak, hepsi dışarıda. Ben şimdi buradan, paralel veya paralel değil, yargıya sesleniyorum; bütün belgeler ortadayken, suç aletleri ortadayken, bunları yapanlar ortadayken, neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş... Benim itirazım var. Bu ülkede eğer siz bir başbakanın dinlenilmesini bu kadar rahat değerlendirebiliyorsanız, o zaman size soracağım, sizin evinizin, yatak odanızın dinlenilmesini, ortam dinlenilmesiyle vesairesiyle dinleyenlere karşı tavrınız ne olacak acaba? Bu gidiş hayra alamet bir gidiş değil. 17 Aralık darbe girişimi bitmedi, 25 Aralık teşebbüsü bitmedi... Başbakanı dinleyenler, ofisine böcek koyanlar bırakılıyor. Burada paralel yargı yoksa, nerede var? Ama bu iş burada bitmez. Haklarımı sonuna kadar kullanacağım. Başbakanlığı dinlemenin, Başbakan’ın ofisine böcek koymanın bir bedeli olmalı. Olmazsa herkes için felaket.

O ZAMAN GELSİN PARALEL YARGI ÜLKEYİ YÖNETSİN

-”İnlerine kadar gireceğiz” diyorsunuz, girmeye başladınız mı?

O mücadele olacak. Öyle uzun bir süreç de olmayacak. Yoksa cumhurbaşkanı, başbakan olmanın hiçbir anlamı kalmaz. O zaman paralel yargı gelsin, memleketi yönetsin. “Kuvvetler ayrılığı” diyorsun, bakıyorsun yürütmenin adımlarını paralel yargı köstekliyor. Türkiye, yargının yürütme yerine geçtiği bir rejim ile karşı karşıya. Bir yargı devletine dönüşürsek, Türkiye biter. Şimdi yaptığımız bazı yasal düzenlemeler Cumhurbaşkanının önünde. Onaylanınca, hızlı adımlar atılacak.

OKULLARI KAPATILIYOR! HER ŞEY OLACAK!

-Soruşturmalar bitince, tüm dosyalar veya davalar, tek bir mahkemede toplanabilir mi?

İçerde, dışarıda olanlar var. Kaçmış olanlar var. Kırmızı bültenler yayınlamaktan dava açmaya kadar her şey olacak. Onlar nasıl bize yüzlerce dava açtı, biz de onlara dava açacağız. Zaten bazı gelişmeler de ortaya çıkmaya başladı. Türki Cumhuriyetler’de, bazı Afrika ülkelerinde o paralel örgütün okulları kapatıldı, kapatılıyor. Süreç hızlanacak.