BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.432,70
HABER /  GÜNCEL

Azmin önünde hiçbir şey duramaz

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olan bedensel engelliler, durumlarının üniversite bitirmek için engel olmadığını ...

Abone ol

Anadolu Üniversitesi (AÜ) Açıköğretim Fakültesi’nden mezun olan bedensel engelliler, durumlarının üniversite bitirmek için engel olmadığını göstererek herkese örnek oldular.
Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sayesinde dışarıdan öğrenim gören bedensel engelli Gülderen Pekoğlu ve Burçin Şahinokuyucu, tekerlekli sandalye ile geldikleri Anadolu Üniversitesi’nin 2013-2014 mezuFÖniyet töreninde, mezun olmanın heyecanını doyasıya yaşadılar.
İlk olarak duygularını anlatan Açıköğretim Fakültesi Sosyal Hizmet Uzmanlığı Bölümü’nden mezun olan Gülderen Pekoğlu, engeller nedeniyle örgün olarak okuyamadığını söyledi. “Çünkü buraya gelirken bile çok engellendik” diyen Pekoğlu, “O yüzden açıköğretimi tercih ettik. Bitirdik çok şükür, ama devam edeceğiz. Açıköğretimde okumak örgüne göre daha zor. Çünkü karşınızda takıldığınız soruları soracağız bir öğretmen yok. Anlamak zorundasınız, bilmek zorundasınız. Not sistemi neyse o. Hiçbir şekilde yardım olmuyor. Bence açıköğretimin örgüne göre daha zor olduğunu düşünüyorum. Kep atacağım için de çok mutluyum. Özellikle annemin de bu anımı gördüğü için çok çok daha mutluyum. Açıköğretime, Anadolu Üniversitesi’ne çok teşekkür ediyorum” dedi.
Gülederen’in annesi Ayşe Sarı ise, 24 yıldır kızıyla beraber yaşadığını aktardı. Sarı, “Tek başıma mücadele ediyorum. Buradan bütün annelere selam gönderiyorum. Biz başardık, herkes başarsın. Engellere takılmayalım. Engelsiz bir Türkiye diliyorum” ifadelerini kullandı.

“ENGELLİLER PES ETMESİNLER, HER ZAMAN SAVAŞSINLAR”
Açıköğretim Fakültesi Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Burçin Şahinokuyucu ise, amacının örgün bir üniversitede Hukuk Fakültesi okumak olduğunu, ama karşılaştıkları engellerden dolayı açıköğretimi tercih etmek zorunda kaldığını anlattı. Engellilere tavsiyelerde bulunan Şahinokuyucu, “Yılmadım, pes etmedim. Bundan sonra da yılmayacağım ve pes etmeyeceğim. Okumaya devam edeceğim. Her şeye rağmen uğraşıyoruz. Bütün engellere rağmen başarmaya çalışıyoruz. Engellilere tek tavsiyem; hiçbir şekilde yılmasınlar, pes etmesinler. İnsanların ne dediğiyle ilgilenmesinler ve kendi yollarını kendileri çizsinler. Her zaman savaşsınlar. Çünkü bizim için kolay bir yol yok” diye konuştu.
Burçin’in annesi de Sultan Bektaş da, kızıyla gurur duyduğunu kaydetti. “Önümüze konulan engellere rağmen, engelleri aşmayı öğrendik” diyen Bektaş, şöyle konuştu:
“Devletimizden şunu istiyorum. Engellilerimize karşı daha duyarlı olsunlar. Üniversiteyi bitirmeyi başaran çocuklarımızın atamalarının yapılmalarını istiyorum. Yalnız bir anneyim. Kızımla yaşıyorum. Onunla gurur duyuyorum. Engelli çocuklar çok çok yüksek makamlara gelebilirler.”
(İHA)