BIST 10.619
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.489,38
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan canlı bomba açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye sınırından geçiş yapmaya çalışan teröristlerin üzerlerinde 7 kiloluk TNT'lerle yakalandığını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye tarafına kaçarken yakalanan canlı bombalar olduğunu söyledi. Bu kişilerin üzerlerinde 7 kilo TNT patlayıcı iye yakalandıklarını ifade eden Erdoğan, seçim öncesi hangi tür bir hazırlığın içerisinde olduklarına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü kaydetti.

Erdoğan, ATV ve A Haber ortak yayınında soruları cevapladı. "İç savaş" iddialarına sert bir dille karşı çıkan Cumhurbaşkanı, bu iddiaları seslendirenlerin kimler olduğunun iyi bilinmesi gerektiğini söyledi. 

İç savaş söylemleriyle milletin ürkütülmeye çalışıldığını da ifade eden Erdoğan, "Eğer bunlar böyle bir yola başvuracaklarsa bedellerini çok ağır ödeyeceklerdir" diye konuştu. İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

"Nerede iç savaş geliyor? Buna cesaret eden varsa, ortaya çıkar ama gereken

Suriye tarafına kaçarken yakalananlar var. Üzerlerinde 7 kilo TNT ile birlikte yakalandı.

 cevabı da alırlar. Biz kefenimizi giyerek yola çıktık. Ben bu konuda tüm güvenlik güçlerime inanıyorum, Silahlı Kuvvetlere inanıyorum. Ha bunlar böyle bir yola mı başvuracaklar? Bedelini çok ağır öderler.

"CİCİ ÇOCUK VE MALUM MEDYA"

Bunlar zaten vatan, millet ve inanç gibi bir dertleri de yok. Son zamanlarda bakıyorsunuz böyle, cici çocuk anlamına, malum medyada desteklemek amacıyla program yaptırıyorlar. İşte bazen saz veriyorlar, bazen caz  veriyorlar. Bu tür şeylerle ortaya bir şeyler koymaya çalışıyorlar.

"KANDİL'DEN KALKIP AHKAM KESME"

Gerçekçi olacağız! 50 tane vatandaş orada öldürülüyor, hala birileri çıkıyor diyor ki nereden kaynaklanıyor bu? Nereden kaynaklandığı belli. Bizim mücadelemiz, çok açık net söylüyorum. Kürt kardeşimle değil teröristle. Kalkıyor orada Kürt kardeşim öldürülüyor diyor. Bir defa dürüst ol, dürüstlük sizin mahallenize uğramamış ama dürüst ol. Kandil'den kalkıp ahkam kesme. Oradan çıkıp diyorsun ki Erdoğan bu işin sorumlusu felan. Ona sen değil vatandaşımız karar verir. Siz silahınızla birlikte durmadan katliam peşindesiniz, yaptığınız iş bu! Katliam yapacak canlı bombalar yetiştiriyorsunuz.

"SINIRDA CANLI BOMBA YAKALANDI"

Bakın bugün Suriye tarafına kaçarken yakalananlar var. Üzerlerinde 7 kilo TNT var. Bunlarla birlikte yakalandı. Seçim öncesi bunu yapacaklardı. Bunları yakından takip ediyoruz. Seçim öncesi söylüyorum, benim Kürt vatandaşımla teröristi bir defa yan yana getirmeyin. Terörist başka bir şeydir ki bunlar haindir, alçaktır. Benim Kürt vatandaşım hayır! Bunların tek besin kaynağı vardır, kandır kaostur. Bunlarla mücadelemizi demokratik şartlarda sürdürmemiz lazım."