BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  MEDYA

Koza İpek'te sular durulmuyor!

Koza İpek Grubu'nda sinirler bir kez daha gerildi. Eski çalışanlar, kayyumun kararlarına tepki gösterirken Millet gazetesinin yazı işlerinde ise kavga çıktı.

Abone ol

Koza İpek Grubu bünyesindeki Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi ve Millet Gazetesi'ndeki kayyum tartışmaları sürüyor. Bazı gazetecilerin iş akitleri feshedillirken, odasının işgal edildiğini iddia edilen Millet Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Cuma Ulus görevden alınarak, polis nezaretinde dışarı çıkarıldı.

Kayyuma devredilen Koza İpek Grubu'nda sular durulmuyor. Kararın hukuksuz olduğunu iddia eden grup çalışanları, atanan kayyum heyetinin kararlarına direniş gösterdi. 

Poliste bulunan bir listede isimleri olduğu için binaya alınmayan ve sonrasında da iş akitlerinin feshedildiği söylenen çalışanlar ise iş yeri kapısından geri çevrildi. Kurum editörlerinden iki kişi istifa ettiklerini açıkladı.

GÖREVDEN ALINMALAR

Bu arada Bugün ve Millet gazetelerinin görevden alınan genel yayın yönetmenleri Erhan Başyurt ve Değer Özergin durumlarını netleştirmek için öğlen saatlerinde avukatlarıyla birlikte binaya geldi. Her iki isimde akıbetleri konusunda kayyum yönetiminden bilgi almaya çalışırken, Erhan Başyurt hala yasal olarak genel yayın yönetmeni olduğunu ve künyeden isminin bilgisi dışında çıkarıldığı ve suç işlendiğini iddia etti. 

YİNE KAVGA ÇIKTI

Bu arada en sert tartışma Millet Gazetesi yazı işlerinde yaşandı. Kayyumun görevden aldığı Yazı İşleri Müdürü Cuma Ulus, kararın hukuksuz olduğunu söylerken, masasına oturan Yahya Şekerci'ye tepki gösterdi. Kendisinden habersiz özel eşyalarının kullanıldığını ifade eden Ulus, seccadesinin kullanıldığını söyleyerek "Bu artık mundar oldu, çöpe atmak gerekiyor" diye tepki gösterdi. 

POLİS YAZI İŞLERİ MÜDÜRÜNÜN ODASINA GİRDİ

Polislerle birlikte odaya giren Hüseyin Yahya Şekerci, polislerin odada kalmasını istedi. Cuma Ulus, polislerin nezaretinde gazete binasından dışarı çıkartıldı.