BIST 10.677
DOLAR 32,20
EURO 34,96
ALTIN 2.423,61
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan baş döndüren trafik!

Erdoğan'ın bugünkü hızına kimse yetişemedi. Gündemi oldukça yoğun olan Erdoğan İstanbul- Ankara arası mekik dokudu

Abone ol

Başbakan Erdoğan bugün durmak bilmedi. Ankara-İstanbul arası gidip gelen Erdoğan'ın son adresi Ankara olacak.

Başbakan Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in babasının cenazesine katılmak üzere saat 10.50'de Ankara'ya gitti.

Erdoğan cenazeye katıldıktan sonra tekrar İstanbul'a döndü. Erdoğan'ın uçağı 14.45'te Atatürk Havalimanı'na indi.

Erdoğan'ın ÖNDER İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği'nin Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği Kutlu Doğum etkinliğine katıldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, akşam saatlerinde yeniden Ankara'ya dönecek.

SEVGİNİN DİLİ İLE KONUŞACAĞIZ

Kutlu Doğum Haftası etkinliğinde konuşan Başbakan Erdoğan çözüm süreci hakkında konuştu.

Erdoğan, ''Bugün çözmek için başlattığımız terör sorununu da hiçbir edep ve hayadan taviz vermeden sürdüreceğiz. Biz öfkenin ve nefretin değil sevginin diliyle konuşacağız. Biz kardeşliğin diliyle konuşacağız.'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başladı;

Hz. Muhammed (S.A.V.) 'Edepsizlik ve çirkin söz girdiği her şeyi çirkinleştirir. Haya ise girdiği her şeyi güzelleştirir' diyor.

KALBİNDE ALLAH SEVGİSİ OLAN TOPLUMDA IRKÇILIK OLMAZ

Şunu herkes bilsin Kuran'ın aydınlığının olduğu yerde husumet, nefret, çatışma olmaz. Bir insanın ölümü tüm insanlığın ölümü gibidir. Kalbinde Allah, Peygamber sevgisi olan toplumda ırkçılık, kavimiyetçilik olmaz, ayrımcılık olmaz.

Biz sorunlarımıza başka yerlerden çözüm arayamayacağız. Biz çözümleri taklit edenlerden olmayacağız. Bugün çözmek için başlattığımız terör sorununu da hiçbir edep ve hayadan taviz vermeden sürdüreceğiz. Birileri edebini bozabilir. Birileri edebin dili yerine nefretin, husumetin, kanın diline esir olabilir. Ama biz edep ve haya diliyle konuşacağız. Biz öfkenin ve nefretin değil sevginin diliyle konuşacağız. Biz kardeşliğin diliyle konuşacağız.

ARAMIZA FİTNE SOKMAK İSTEYENLERE KARŞI UYANIK OLACAĞIZ

Dünyaya barışı egemen kılmak için bile yola çıksanız önce edep önce haya diyeceksiniz. Bugün ülkemizde karşı karşıya kaldığımız sorunların sebebini büyük komplo teorilerinde aramayın. Elbette üzerimize yazılan senayorların farkında olacağız. Aramıza fitne sokmaya çalışanlara karşı uyanık olacağız. Ancak dışarıya odaklandığımız kadar içeriye odaklanmak kendimizi muhasebeye çekmek gerekir. Dışarı ile mücadeleden önce kendimizle mücadele etmeliyiz. Siz bu ülkede edebin değerini tek tek anlatacak edebin önemini hatırlatacaksınız.