BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Barzani'ye Kerkük tepkisi! Sen hangi hakla...

Erdoğan, Kerkük'te yaşanan olaylarla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Erdoğan hak iddiasında bulunan Barzani'ye ''Sen hangi hakla Kerkük benimdir diyorsun? Ne işin var senin Kerkük’te'' sözleriyle tepki gösterdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 40. Muhtarlar Toplantısı'nda gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu.

Muhtarlar toplantısında gündemi değerlendiren Erdoğan Kerkük'te yaşanan olaylarlar ilgili flaş açıklamalarda bulundu. Erdoğan Kerkük'te hak iddiasında bulunan Barzani'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

MESELEYİ BU NOKTAYA IKBY GETİRDİ

Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi ile yıllarca birlikte yaşadık. Bugün huzur ve refah içinde yaşıyorlarsa, bunda en büyük pay sahibi bilmeseler de Türkiye’dir. Mali yönden sıkıştılar, memurlarımızın maaşını ödeyemiyoruz dediler, kredi istediler. Biz kendilerine ciddi manada kredi verdik. Kimse vermedi, ama biz verdik.

“SEN HANGİ HAKLA KERKÜK BENİMDİR DİYORSUN”

Öyleyse dün kuzey ırak yönetimine yardımcı olan Türkiye, bugün niye sınır kapılarını, hava sahasını kapatıyor? Bu sorunun cevabını en başta Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin vermesi gerekiyor. adeta bir histeri haliyle ve buram buram fırsatçılık kokan aceleyle hareket edenler hesap verecektir. Kalkıyor ne yapıyor? “Kerkük benimdi” diyor. Sen hangi hakla Kerkük benimdir diyorsun? Kerkük’te senin tarihin var mı ya? Ne işin var senin Kerkük’te?

PKK'YA GÖZ YUMMAYACAĞIZ

Biliyorsun ki orada kimlerin hakkı var. Ve bu insanları orada maalesef zulümle terbiye etmeye kalktılar. Irak’ta bu sebeple dökülen her kanın sorumlusu bölgesel yönetimdir. PKK gibi sicili kabarık eli kanlı bir başka örgüte alan açanlara elbette göz yummayacağız. Biz orada PKK’yı, DEAŞ’ı, Suriye’de PYD’yi YPG’yi, kimse kusura bakmasın hiçbirini de orada tasarruf alanında yetki kullanımına müsaade etmeyeceğiz. Daha önce dediğim gibi bir gece ansızın geliriz, gereğini de yaparız. Söyleye söyleye girilmez, bir gece ansızın girilir.

ELLERİNDEN GELSE BİZİ BİR DAKİKA TUTMAZLAR

Milli iradeye saygı duymayanlar Cumhurbaşkanına yaptıkları saygısızlığı aynısını muhtarlarımıza da yapıyorlar. Ellerinden gelse bizleri 1 dakika bu hizmet makamlarında tutmazlar. Ülkemizde darbeler, her şeyden ve herkesden önce millete karşı gerçekleştirilmiştir. 15 Temmuz'da yaşadığımız ihanet teşebbüsünün hedefi de milletimizdir.

TÜRKİYE BİR TERÖR KUŞATMASIYLA KARŞI KARŞIYA

Türkiye bir terör kuşatması ile karşı karşıyadır. Bu yaptığımız aynı zamanda bir dertleşmedir. Sizler irade ortaya koyduğunuzda bu ülkeye kimsenin ihanet etmesi mümkün değildir. Tüm muhtarlar bu dayanışmayı bulunduğumuz makamlar için değil, Allah için, bu vatan için, bu millet için yapacağız.

RAHAT YÜZÜ GÖREMEYECEKLER

15 Temmuz'da hainler emellerine ulaşamadılar ama biz tıpkı Çanakkale'de, İstiklal Harbi'nde olduğu gibi birliğimizi bir kez daha perçinledik.

Sergiledikleri tüm caniliğe, alçaklığa, müptezelliğe rağmen başarısız olan bu hainler şimdi adalet önünde hesap veriyor. Yavaş yavaş neticelenmeye başlayan davalarda suçlu bulunan herkes, ihanetinin derecesine göre cezasını alıyor. Yurt dışına kaçmış olanları da asla kendi hallerine bırakmayacak, hak ettikleri cezaya çarptırılana kadar peşlerinde olacağız.

ALÇAK ŞARLATAN...

İster yurt içinde ister yurt dışında olsun Türkiye'ye ve Türk milletine bu ihaneti yapanların hiçbiri de ömürleri boyunca rahat yüzü göremeyecek. Ülkemizi ele geçirmek, milletimizi esir etmek için böyle bir alçaklığa kalkışanları, uğrunda dünyalarını ve ahiretlerini berbat ettikleri şarlatan da, onun ipini elinde tutanlar da kurtaramayacak."

ALLAH İÇİN VATAN İÇİN, MİLLET İÇİN YAPACAĞIZ

Türkiye, sadece FETÖ'ye değil, PKK'sından, DEAŞ'ına kadar envai çeşit terör örgütü ile mücadele ediyor. Türkiye bir terör kuşatması ile karşı karşıyadır. Bu yaptığımız aynı zamanda bir dertleşmedir. Sizler irade ortaya koyduğunuzda bu ülkeye kimsenin ihanet etmesi mümkün değildir. Tüm muhtarlar bu dayanışmayı bulunduğumuz makamlar için değil, Allah için, bu vatan için, bu millet için yapacağız.

YENİ BİR SENARYO İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Bölgemizdeki diğer ülkelerde oynadıkları oyunu bizde de tedavüle sokmaya çalıştılar ama amaçlarına ulaşamadılar. Bir süredir yeni ve daha büyük bir senaryo ile karşı karşıyayız. Amaç bellidir ülkemizi bölmektir. Türkiye sadece 80 milyondan ibaret değildir. Türkiye'nin en büyük gücü, geniş bir coğrafyada ortak tarih geçmişi ile bağlı olduğu yüz milyonlarca kardeşe sahip olmasıdır. Sancak'ta, Novi Pazar'da, oradaki kardeşlerimizin sevgi gösterilerini izlemişsinizdir. Nasıl bir heyecanı yaşadıklarını gördünüz. Bu aslında tarihin bize yüklemiş olduğu bir heyecan, coşkudur.

İNSAN KALBİNİ PARÇALAYABİLİR Mİ?

Ankara'nın doğusundaki ve kuzeyindeki tüm coğrafyalar kalbimizin bir yanı, batısındaki ve güneyindeki tüm coğrafyalar da kalbimizin diğer yanıdır. İnsan kalbini parçalayabilir mi? Gazi Mustafa Kemal, Kerkük'e kadar burada bu hattı çizmediler mi? Kerkük Türkmenleri oralarda değil miydi? Musul'da değil miydiler?  Birinci Körfez Savaşı'nda Kuzey Irak'taki Kürt kardeşlerimiz katliamla karşı karşıya kaldığında hemen sınırlarımızı açtık. Aynı şekilde bu süreçte Irak'taki karışıklıklardan kaçıp ülkemize gelen 250 bin kişiye kapıyı açtık. Türkiye için bunların hiçbiri zül değildir.