BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,57
ALTIN 2.386,63
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Bahçeli'ye vur de vuralım cevabı

Başbakan Erdoğan, Bahçeli'nin Bursa mitinginde atılan 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganına destek çıkmasına tepki gösterdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganı için 'onun da vakti gelecek' diyen Bahçeli'ye "Bizim kitabımızda ne vurmak ne de öldürmek var. Biz hayat vermeye geldik" diye cevap verdi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Senin teröristin iyi benim teröristim kötü anlayışı olur mu? Neyi öldürüyorsun?" diye sordu.

SEN KİMİ VURUYORSUN

Erdoğan'ın gündeminde Bahçeli'nin Bursa mitinginde olay slogana destek çıkan sözleri vardı. MHP liderini hedef alan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

Kalabalıktan bir grup slogan atıyor, 'Vur de vuralım öl de ölelim' diyor. Genel Başkan da çıkıp onun da vakti gelecek diyor. Siyasi sorumluluk taşıyan insana bu ifade yakışır mı? Senin teröristin kötü, benim teröristim iyi mantığıdır bu... Sen kimi vuruyorsun? Zamanı gelecek derken neyi ifade ediyorsun?

NEYİ ÖLDÜRÜYORSUN

Neyi öldürüyorsun? Huzur içinde yaşamaya ihtiyaç varken sen vurmanın da ölmenin de zamanı gelecek diyorsun. Geçmişte daha önceki siyasi partide bu tür sloganları atanlar oldu. Ben de bizim kitabımızda ne vurmak ne de öldürmek var der ön keserdik. Biz hayat vermeye geldik derdik. AK Parti olarak da ne gençlik kollarımıza hiç bir zaman teröre çanak tutacak bir mesaj vermedik her zaman itidali tavsiye ettik.

DÖNER BIÇAĞI OLMAYACAK

Sizin elinizde döner bıçağı olmayacak molotof kokteyli olmayacak bilgisayarla geleceğe mesaj vereceksiniz dedik. Bizim işimiz okumayla yazmayla öğrenmeyle olduğunu hatırlattık. MHP Genel Başkanı'nın böyle bir dil kullanması talihsizliktir. 80 sonrası öncesinde öldürülen gençlerin hatırasına saygısızlıktır. Bu dil tavır Türkiye'nin ve milletimizin asla hayrına değildir. Ayrıştıran bir dildir. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne hizmet etmez. MHP Genel Başkanı bölüp parçalanmanın dilinden konuşuyor. "

TERÖR BARONLARI AĞLASIN

Aşırı sağ ve aşırı solun silahtan vazgeçme mesajı verdiğini belirten Erdoğan, "Biz bu zavallıların gözyaşından hiç rahatsız değiliz. Anneler ağlamasın da bu terör baronları istediği kadar ağlasın." diye konuştu. 

İRTİCA DEDİLER SANAL TEHDİT ÜRETTİLER

Sanal tehditlerle suni düşman üretildiğine dikkat çeken Erdoğan, irtica konuşmasına şöyle devam etti:

Bakın bu ülkede suni olarak düşman üretiliyor. irtica dediler sanal tehdit ürettiler. Bölücülük dediler, sanal tehdit ürettiler, hepsi boş. Törerle mücadele yenine zulüm ürettiler. Toplumu dizayn etmek istediler.

Sanal tehditleri ortadan kaldırdık, onların kırmızı kitaplarını ortadan kaldırdık. Ne oluyor var mı böyle bir şey toplumda. Yok. Tek bir bahane var. O da terör. Son umutları bu. Gerekçe hükmünü yitirirse umutları suya düşecek. Biz AK Parti olarak milletle el ele verdik. Bizim toplum mühendisimiz yok milletimiz var. Biz gönül birliği yaptık. Onların kırmızı kitaplarını ortadan kaldırdık. İşte şu anda savaş baronlarının elinde tek bir bahane var o da terör. Son gerekçeleri bu. Eğer bu korku ortadan kalkarsa bunların da bütün umutları suya düşer. 

YÜZLERİNDEKİ ÇAMURU SİLİP ÇABA GÖSTERMİYORLAR

AK Parti'ye roketli saldırıyı hatırlatan Erdoğan, saldırıyı üstlenen DHKP'ye yönelik operasyonları eleştiren CHP yönetimine tepki gösterdi:

"Biz çözüm süreci başladığından beri yollardayız. Ankara'dan idare etmedik. Herkes umutlanıyor ama Ankara'daki gneel başkanlar yüzlerindeki çamuru silip en ufak bir çaba göstermiyorlar. Adalet Bakanlığı ve partimize yapılan saldırılar sonrası yapılan baskınlar sonrası CHP'li vekiller itiraz ediyor. Çelik kapılarla çevrilmiş odalarda terör örgütü duracak, lav silahlarıyla binalara saldıracak devletin güvenlik kuvvetleri de duracak mı?

DHPK-C'YE YÜKLENDİ

Onları da dünyaya rezil edeceğiz. Belgelerle ifşaa edeceğiz. Siz dünyada hak ve özgürlükleri savunmuyorsunuz. Ülkenizde özel kamplarda bunların yetiştirilmesine çanak tutuyorsunuz diyerek bunları uluslararsı toplantılarda ifşaa edeceğiz. Bizim hiç bir gizli planımız yok. Meşruiyet rejiminin dışına çıkan adım söz konusu olamaz. Ana muhalefet dahi bunu görmek istemiyor. CHP'ye MHP'ye BDP'ye gönül  veren kardeşlerime sesleniyorum; başlarınızı iki elinizin arasına alın öyle değerlendirin. MHP'nin kan diline bazı BDP'lilerin sorumsuzca ifadelerine bakıp aldanmasın. Hele CHP'nin kafa karışıklığına bakıp zihinleri bulandırmasınlar. Ne yapıyorsak Türkiye'yi büyütmek için yapıyoruz. Ne yapıyorsak aziz şehitlerimiz için yapıyoruz. Şimdi bakıyorsunuz gazeteler tutturmuş bir akil adamlar tutturmuş gidiyor. Bize bir ara sordular oluşturulabilir mi evet oluşturulabilir dediler.

KARŞILIĞI OLMAYAN AKİL ADAMLAR

Biz eğer akil adamlar akil insanlar çalışmasını yaparsak bunun kararını biz veririz. Bunun hesabını biz vereceğiz onlar vermeyecek. Biz bu süreci de böyle çalıştırıyoruz. Siz bizi izlemeye devam edin. Yazılanlara bakmayın. Bu toplumda karşılığı olan insanlar kimlerdir bunlara bakacağız. Eğer karşılığı yoksa biz niye bu insanlarla yola çıkalım. Akil insanlar kararını verirsek 780 bin km'yi kapsayacak adımı atarız.

Bazı STK'lar üst düzey temsilciler işin içinde olabilir, üniversiteden medyadan akil kişiler olabilir ama bunların çerçevesini ve süreci başlatma noktasında bu insanların yetkisi olamaz. Sorumluluk bizdedir.

Şurada 1-2 ay içinde hava değişti. Güneydoğu'da yatırım yapmak için lisans başvurusu 1'e 40 artmış durumda. Ben inanıyorum ki Güneydoğu ve Doğu'da yatırımlarda ciddi bir patlama olacaktır."


DEVLET BAHÇELİ 'VUR DE VURALIM'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Bursa mitinginde, “Vur de vuralım, öl de ölelim” diye bağıran kalabalığa, “Merak etmeyin, onun da zamanı gelecek” dediği öne sürülmüştü. O anın görüntüsü ilk kez ortaya çıktı. (VİDEO İÇİN TIKLAYIN)

devlet-bahçeli-vur-de-vuralim.jpg



İnternet haber parti gruplarını canlı takip ediyor. 24 saat ve canlı haber yayınlarını burdan takip edebilirsiniz.