BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Akil İnsanlar eleştirisine yanıt

İstanbul'da Kentsel Dönüşüm töreninde konuşan Başbakan Erodğan önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Başbakan Erdoğan ikinci dönüşüm atağını başlattı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Gaziosmanpaşa'daki ''Kentsel Dönüşüm'' töreninde yaptığı konuşmada Akil İnsanlar Heyeti ile ilgili eleştiri yapanlara seslendi.

Erdoğan, ''Biz o bataklıkları kurutarak lale bahçesine çevireceğiz. Çözüm sürecine, düşencesine karşılığı olan yüzlerce insan arasından 63 kendisine saygı duydugumuz akil insanlar seçtik.Bu akil insanların başkanı başkan vekili sekreteri ve 6 üyesi var. Türkiye’nin 7 bölgesine dağılıp çalışmalar yapacaklar.

Biz kendilerini zorlamadık, ama baktım ki bazı çevreler çok rahatsız. Kimisi kendisi orada yok diye feryat ediyor kimisi kıskançlıklarından çatlıyorlar. Ve biz terörle mücadelede bir şeyler yapalım annelerin gözyaşları dinsin diye çırpınırken maalesef birileri oradan rant elde etmenin gayreti içinde.'' dedi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

BİZ ÇATLAKLARIN ÜZERİNİ KAPATMIYORUZ

Biz onarılması mümkün olmayan çatlakların üzerini kapatmıyoruz.  Biz yıkıyoruz yeniden yapıyoruz. Biz bu tür yapılanmalarda gökdelenler dikmemeliyiz. Zemin+4 ya da zemin+5 olmalı. Bunun üzerine çıkmamalıyız. Dönüşümde estetiğe önem vermeliyiz. İnsanoğlu toprağa yakın yaşamalı.

Kentsel dönüşüme bu ülkede karşı çıkanlar var. Biz çakma zihniyetlerle yürümüyoruz. Bu ülkede halkımın ruh köküne hitap eden zihniyetle yürüyoruz. Bedeli ne olursa olsun Kentsel Dönüşümü gerçekleştireceğiz.

MUHALEFET KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI ÇIKIYOR

Muhalefetin bir kez olsun şu konuda iyi yaptınız teşekkür ederiz dediğini duydunuz mu? Dünya ne diyor biliyormusun? Siz sessiz devrim yaptınız diyor ama bunlar bunu söyleyemiyor. Bu muhalefetin temsilcilerin defalarca yanılmasına ve yanıtmasına rağmen birkez olsun yüzlerinin kızardığını gördünüz mü? Bunlar her şeye karşı gelmeyi muhalefet sanıyorlar. Kentsel Dönüşüm karşısında her zaman yaptıklarını yapıyorlar. Kentsel Dönüşüme karşı bilmeden anlayıp dinyemeden bir muhalafet sergiliyorlar.

Biz Kentsel Dönüşümü oralarda oturanları gönül rızası ile yapıyoruz. Onların kirası bizim tarafımızdan ödeniyor. Vatandaşlarımızın onayını alıyoruz. Öncesinde sonrasında hayır dualarını alıp Kentsel Dönüşümü gerçekleştiriyoruz. Biz hak sahibi vatandaşlarımızı insanca yaşabilecekleri alanlara kavuşturuyoruz.

EY MUHALEFET...!

Mesele bina yaparken milletin gönlünü de yapmak. Ben milletimi beton yığınlarının arasında dolaştıran hükümetin başbakanı mı olayım?

O Haliç'in kokusunu bilirsiniz değil mi? 

Ey muhalefet bak bizim yaptıklarımıza sizin hayaliniz bile ulaşamaz. Şuanda Haliç yaşanabilir halde mi? Evet. Şimdi Boğaz'dan tertemiz su geliyor Haliç'le bütünleşiyor. Haliç'te koku yok üstelik 48 balık çeşidi var Haliç'in içinde.Biz buyuz.

Biz yaşanabilir, estetik, huzurlu şehirler imar etmenin peşindeyiz. Yaklaşık 30 yıldır Türkiye terörle mücadele ediyor. Nice canımızı yitirdik. Terörün ortaya çıktığı andan itibaren terörü doğuran sebepler konuşulmadı. Terörü doğuran bataklıkları kurutmayı kimse tartışmadı. 

Çarpık kentleşme terörü gizleyen mekanlara dönüştü. Terörle mücadele edildi ama terörün suç örgütlerinin istismarı ile mücadele edilmedi. Biz bir yandan terörle mücadele ettik öbür yandan terörün bataklıklarını kurutma mücadelesi verdik.

KISKANÇLIKTAN ÇATLIYORLAR

Çözüm sürecine düşencesine karşılığı olan yüzlerce insan arasından 63 kendisine saygı duydugumuz akil insanlar seçtik.

Bu akil insanların başkanı başkan vekili sekreteri ve 6 üyesi var. Türkiye’nin 7 bölgesine dağılıp çalışmalar yapacaklar.Biz kendilerini zorlamadık, ama baktım ki bazı çevreler çok rahatsız. Kimisi kendisi orada yok diye feryat ediyor kimisi kıskançlıklarından çatlıyorlar.

Ve biz terörle mücadelede bir şeyler yapalım annelerin gözyaşları dinsin diye çırpınırken maalesef birileri oradan rant elde etmenin gayreti içinde.

BATAKLIKLARI LALE BAHÇESİNE ÇEVİRECEĞİZ

Biz bu çözüm sürecinden umutluyuz. Bu muhalefetin eskeza, olmaz ya, iktidar olmaları halinde geride bıraktıkları bataklık, kırılmış kalpler, umutsuzluğa sevk edilmiş kitleler olacak. Biz o bataklıkları kurutarak lale bahçesine çevireceğiz.

Milletim müsterih olsun, her ne yaparsak sizin için sizinle birlikte yapıyoruz. Çözüm sürecini de milletimiz, kardeşliğimiz, gönül köprüleri için kuruyoruz.

Tüm süreçler büyüyen Türkiye'nin ayak sesleridir. Bu süreçler huzurun umudun mutlu mesut yaşamın umut sesleridir.