BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,99
ALTIN 2.507,12
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan AB'ye ince sitem

Akdeniz Vakfı'nın Napoli'de düzenlediği toplantıda konuşan Başbakan Erdoğan, AB'ye sitem etti. Erdoğan isim vermeden eleştirdiği ülkeleri 'tribüne oynamak'la suçladı...

Abone ol

Başbakan Erdoğan gezi ve incelemelerde bulunmak için gittiği İtalya'da ayağının tozuyla bir toplantıya katıldı. Başbakan Erdoğan'a  'Akdeniz Kurumsal Ödülü' verildi. Akdeniz Vakfı'nın düzenlediği ödül töreninde konuşan Başbakan Erdoğan, Napoli'de yaptığı konuşmada, Akdeniz'i daha ileri bir istikrar ve işbirliği denizi haline getirmek Akdeniz'e bakan tüm ülkelerin görevi.

Türkiye'nin Akdeniz havzasının asli bir unsur olduğunu kaydeden Erdoğan, "Türk halkı tıpkı İtalyan halkı gibi kültür, tarih ve mutfağıyla aynı zamanda Akdenizlidir. Bu ortak kimliği bizi daha da yakınlaştırmaktadır.".
Politikaların da örtüştüğünü dile getiren Erdoğan, "Ortak hedefimiz oluşturacağımız istikrarı tüm Akdeniz devlet ve milletlerine yaymaktır." dedi.

Erdoğan şöyle konuştu:"Gün geçmiyor ki, terörün acı görüntülerini televizyon ekranlarından izlemeyelim. Bizler yaklaşık 30 yıldır teröre kurban verdik. Son yıllarda özellikle 11 Eylül terör eyleminden sonra gerçekleşen terör eylemleri tüm insanlığın dikkatlerini bu konu üzerine daha da yoğunlaştırmıştır.".

ERDOĞAN SİTEM ETTİ

Erdoğan burada yaptığı konuşmasında isim vermeden bazı AB'li ülkelere sitem etti. Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Arzumuz, bunu bir medeniyetler çatışması değil, medeniyetler ittifakına dönüşmektedir. Burada medeniyetlerin çatışması değil barışını gerçekleştirmeliyiz. Bunu başarmak her insanın boynunun borcudur. Biz siyasiler olarak bu noktada sorumluluğumuzun çok daha büyük olduğuna inanıyoruz. Avrupa Birliği sürecinde birkaç ülke hala bazı anlaşılmayan sebeplerle AB'yi bir hıristiyan kulübü olarak göstermenin gayretine giriyorlar. Bu çok yanlış! Bir defa AB hıristiyan kulübü değildir, olmamalıdır ve olamaz. Biz AB'yi bir değerler bütünü olarak gördük.".

TRİBÜNE OYNUYORLAR

AB'deki bazı üye ülkelerin 'trübünlere oynamak'la eleştiren Erdoğan, "Türkiye Kopenhag kriterlerini yerine getirdi. Bizden ne isteniyorsa yaptık. Bundan sonra yapacağımız daha bir şey kalmadı" diye konuştu. Erdoğan, konuşmasını Akdeniz Vakfı'nın yöneticilerini kutlayarak bitirdi...