BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,86
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Abdullah Gül yorumu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçimlerde aday olmayacağını açıklayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kararıyla ilgili “Beni bu konuda hiç konuşturmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor” dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye hareketinden önce Seul’de gazetecilere temaslarını değerlendirdi, soruları yanıtladı.

MANİFESTODA DAHA ÖZGÜR BİR TÜRKİYE
-24 Haziran seçim süreci ile ilgili manifestomuz hazır. Pazar günü İstanbul’da açıklayacağım. Seçim demokratik bir yarıştır, kendine güvenen herkes bu yarışta yer alabilir. Milletimize güvenimiz tam, milletimizin bize teveccühü ortada, burada da bir sıkıntı yok. 24 Haziran, Türkiye için yeni bir dönem, yeni bir kırılma noktası olacak. Diğer adayların hedefini bilmiyorum. Ama bizim hedefimiz çok büyük. Daha güçlü, daha müreffeh ve daha özgür bir Türkiye’ye yürümekte kararlıyız. Bunları manifestomuzda açık ve net ortaya koyacağız.

CUMHUR İTTİFAKI AÇIK ARA ÖNDE
-(Muhalefetin seçim ittifakı) Bunlar ülkeye bir şey kazandırma gayreti içinde değiller. Cumhurbaşkanı adayını dahi bunca zamandır belirleyememiş olmaları bunların ne denli başarısız olduklarını gösteriyor. Milletimiz, bunların oyununa gelmeyecektir. Onların parlamentoda da umdukları sonucu alabileceklerine inanmıyorum. Mevcut kamuoyu araştırmaları, bunu net gösteriyor. Araştırmalara göre Cumhur İttifakı, açık ara önde.

ABDULLAH GÜL YORUMU
-(Abdullah Gül’ün adaylığı; hayal kırıklığı yaşıyor musunuz?) Beni bu konuda hiç konuşturtmayın. Benim bu konuda herhangi bir açıklama yapmama gerek yok. Neyin ne olduğunu herkes gayet iyi biliyor.

FETÖ’NÜN PEŞLERİNDE OLACAĞIZ
-(FETÖ’nün beyin takımından Adil Öksüz, Zekeriya Öz gibi isimler getirilebilecek mi?) En son 83 oldu. Yurtiçinde de yurtdışında da inlerine girmeye devam edeceğiz. Nerede olurlarsa olsunlar, suçluların her yerde peşlerinde olacağız. Yakaladıkça da alıp geleceğiz.”

Bülent Arınç'tan Abdullah Gül'e sitem

Abdullah Gül'e cami çıkışında büyük şok 'Kardeşini yalnız bırakma'