BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,97
ALTIN 2.445,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan 1915 sorununa reçete

Başbakan Erdoğan Çanakkale zaferinin yıl dönümünde Ermeni sorununa ilişkin açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan Çanakkale zaferinde sözde Ermeni soykırımı iddialarına değindi.

Ermeni diasporasına ve batılı ülkelere seslenen Erdoğan "Eğer 1915'te Türkiye'nin doğusundaki olaylar aydınlatılmak isteniyorsa arşivlerdir belgelerdir, raporlardır, resimlerdir" dedi.

Sorunun parlamentoda tartışılmasını eleştiren Erdoğan, geleceğin kin ve nefret üzerine kurulamayacağını belirtti. Başbakan Erdoğan Çanakale zaferinin 95. yıl dönümü nedeniyle Çanakkale 18 Mart Stadyumu'nda konuştu.

Düşman askerine misafir muamelesi

Yemen'den Hicaz'dan toplanan askerlerimiz Filistin'deki toplama kamplarında kötü mumaleye maruz kalırken biz Çanakkale'de düşman askerlerine misafir muamelesi yapmıştır. 1915’te onun öncesinde ve sonrasında bu milleti yok etmek için her türlü saldırı sahneye konulurken bu millet yokluğa yoksulluğa ve ölüme mahkum edilmek istenirken, tüm bu vahşeti görmeyerek başka meseleleri gündeme sürmek haksızlıktır, vicdansızlıktır.

Nepalli bir esir şunları söylüyor. Biz burada harp etmeyiz. Çünkü bizim hükümdarımız buradadır diye isyan ettiler. Onlar vazgeçmediler, savaşmadılar ve geri gönderildiler. Her türlü etnik grup, Hıristiyan ve Musevi vatandaşlar kader birliği yapmıştır

Art niyetli ve çirkin

Göklerden ölüm yağarken mehmetçik kahvesini düşmanla paylaşacak kadar azizdir. Tıpkı dedeleri gibi insan hayatının ne kadar kutsal olduğunu bilir. Haksız yere cana kıymanın günahların en büyüğü olarak bilir. 1915 olaylarıyla ilgili iddiaları art niyetli ve çirkin bulduğunumuzu bir kez daha belirtmek istiyorum.

Olaylar aydınlatılmak isteniyorsa

Bu ülkenin mehmetçiği nasıl tarihe sığmayacak kadar büyükse, bu ülkenin tarihi parlamentolarca çarpıtılamacayak kadar aziz güneş kadar hakikattir. Bugün bile destan tam anlamıyla yazılmış değil. Eğer 1915'te Türkiye'nin doğusundaki olaylar aydınlatılmak isteniyorsa bunun adresi binlerce kilometre uzalıktaki parlamentolar değil arşivlerdir belgelerdir, raporlardır, mektuplardır.

Biz medeniyetimizde soykırım yoktur

Bizim medeniyetimizde öldürmek, katletmek, soykırıma uğratmak yoktur. Sevgi medeniyetidir. Biz her zaman savaşı değil barışı tercih ederiz. Gelecek kin ve nefret üzerine kurulamaz. Lüften tarihinize sırtınızı asla dönmeyin. Bu toprakların tarihini en iyi yazabilicek gerçekleri ortaya çıkarabilecek olan sizlersiniz.

2023'te ilk on iddiası

Çanakkale deniz zaferini iyi okuyun. Şunu da lüften unutmayın. Bugün dünyanın 17. büyük ekonomisinin bireyleri durumundasınız. Son dönemde 23 ülke ile vizelerin kaldırılması ve ihracatın 100 milyar doları aşması bu sıçramanın en güzel örnekleridir. Türkiye 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi içinde yer almak süretiyle girecektir.