BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA

Şener sivil anayasayı sordu

Anayasa değişikliği paketi Şener'in gündeminde. TP lideri hükümete sivil anayasayı sordu.

Abone ol

Türkiye Partisi Genel Başkanı Abdullatif Şener, ''Daha önce sivil anayasadan bahseden, anayasanın baştan sona değişeceğini ifade eden iktidar partisi, üç yıldır bu konuda sürdürdüğü kavganın ardından sivil anayasa yapmaktan vazgeçmiştir'' dedi.

Deprem bölgesini ziyarat için Elazığ'a gitmek üzere hava yoluyla geldiği Malatya'da basın toplantısı düzenleyen Şener, gündemdeki konularla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Hazırlanan Anayasa taslağına bir bütün olarak bakıldığında olumlu olarak değerlendirilebileceğini söyleyen Şener, şöyle konuştu:

''Anayasa değişikliği paketi içerik olarak aşağı yukarı belli olmuştur. Buna göre, anayasanın bazı maddelerinde değişiklik yapmayı iktidar partisi öngörmektedir. Daha önce bir sivil anayasadan bahseden, anayasanın baştan sona değişeceğini ifade eden iktidar partisi, üç yıldır bu konuda sürdürdüğü kavganın ardından sivil anayasa yapmaktan vazgeçmiştir. Sadece bazı maddelerin değişeceğini öngören bir taslak ortaya çıkarmıştır. Böyle bir ortamda, madem sivil anayasa ortada kalacaktı, 'sivil anayasa diye üç yıldır neden kavga çıkarıyordunuz? Bunun cevabını vermeniz lazım' demek gerekiyor. Ama ortaya çıkan kısmi değişiklik incelendiğinde; bazı maddeleri ele alınabilir, bazı maddelerinde düzenleme yapılmasının daha faydalı olabileceği değerlendirilebilir. Ancak bir bütün halinde baktığımızda genel hatları itibariyle olumlu olarak değerlendirilebilir.''

"PROTOKOL, TÜRKİYE'NİN ÇIKARLARINI GÖZETEBİLECEK ÖZELLİKTE OLMAMIŞTIR''

Şener, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'deki kaçak Ermenilerin sınır edilebileceği yönündeki açıklamasıyla olaya muhalefet üslubuyla yaklaştığını savundu.

Zürih'te Türkiye-Ermenistan arasında imzalanan protokolün Türkiye'nin çıkarlarını gözetebilecek özellikte olmadığını iddia eden Şener, şöyle devam etti:

''Protokol Türkiye'nin çıkarlarını gözetebilecek özellikte olmamıştır. Yanlış bir süreci hükümet başlatmıştır. İmzaladığı protokollerin TBMM'den geçirilmesi için şimdi dünyanın değişik parlamentolarında Türkiye'ye yönelik baskılar ortaya çıkmıştır. Geldiğimiz noktada ise Ermenistan açılımı etrafında karşılıklı bir takım gelişmeler devam etmektedir.''

Bir gazetecinin, ''Turgut Özal'ın oğlu Ahmet Özal, yaptığı bir açıklamada 'Şener ile Sarıgül seçimlerde sıfır oy alacak. CHP-MHP koalisyonu Türkiye'yi bitirir; AK Parti'yi desteklemek doğru olacaktır' dedi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusunu yanıtlayan Şener, açıklamanın iktidara mektup göndermenin bir biçimi olarak değerlendirdiğini söyledi.

Açıklamayı henüz kendisinin okumadığını dile getiren Şener, ''Bizim de kendi yaptığımız anketler vardır. Türkiye Partisi, Türkiye'nin en güçlü partisidir. Önümüzdeki seçimlere iktidar hedefiyle giriyoruz. Bu maksatla çalışmalarımızı insan gücüne dayalı olarak sürdürüyoruz. Şöyle değerlendirmek gerekir. İktidar güç ve imkanların merkezi olduğu için oraya yakın durma çabasında olmanın iktidara mektup göndermenin bir biçimi olarak değerlendirmek lazım'' dedi.