BIST 10.046
DOLAR 32,46
EURO 34,84
ALTIN 2.421,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a yeni torun geliyor

Başbakan Erdoğan, Muharrem İftarı'nda konuştu, yeni bir torununun olacağının müjdesini verdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Muharrem ayı iftarında Başbakan Erdoğan katıldı.

Erdoğan, konuşmasında "Bir torunum olacak, adı Ali olacak" müjdesini verdi.


ALİ İSMİNİN ÖNEMİ?

Ali bilindiği gibi Alevi kesimi tarafından sık konulan ve Hazreti Ali dolayısıyla da özel bir önem atfedilen bir isim.

Erdoğan'ın torununa Ali ismini vererek, Yavuz Sultan Selim köprüsü nedeniyle kırgın olan Aleviler'in gönlünü alacağı yorumu yapıldı.

BİRİ HASAN BİRİ HÜSEYİNerdoğan-torun.jpg

Başbakan'ın bu mesajı verdiği yer ve hemen öncesinde yaptığı vurgu da bu kanıyı güçlendirdi. Muharrem iftarında müjdesini paylaşan Erdoğan, Alevilere isimler üzerinden gönderme yaparak torununa ALİ adını vereceğini şu sözlerle duyudu;

-"Benim bir kayınbiraderim Hasan, diğer kayınbiraderim Hüseyin, şimdi bir torunum geliyor isminin bir tanesi Ali olacak."

ERDOĞAN'IN KAÇ TORUNU VAR?

Erdoğan ailesinin 2’si kız, 2’si erkek, 4 evladı var. Bu çocuklardan 3 tanesi evli, 1’i bekar.

Erdoğan’ın şu anda bu çocuklarından 3 torunu bulunuyor. Yeni gelecek 4'üncü torunun hangi çocuğundan olduğunu Başbakan açıklamadı.

ALİ İSMİNİN ANLAMI NE? : Türkiye'de erkek çocuklara en çok takılan isimlerden biri olan Ali, mana olarak "yüce, yüksek, şanlı, onurlu kimse" anlamına geliyor.

SABAHAT AKKİRAZ'DAN ALİ İSMİNE TEPKİ

Başbakan'ın torunun adıyla ilgili açıklamaya ilk tepki CHP'nin Alevi kökenli sanatçı milletvekili Sabah Akkiraz'dan geldi. Akkiraz'ın torun Ali için söyledikleri TIKLA OKU

İşte Başbakanın konuşmasından satırbaşları...

 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Uzlaşı ve Toplumsal Kalkınma Vakfı'nın düzenlediği Muharrem orucu iftar yemeğine katıldı.
 
Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:
 
"Sevgili dostlar, sevgili canlar. Kerbala'dan ve Hazreti Hüseyin'in şehadetinden hiç kimseye tefrika fırsatı çıkmaz. Hiç kimseye ayrılık çıkmaz, buradan bir husumet asla hasıl olmaz. Hazreti Peygamber nasıl ki bizim, hepimizin peygamberi ise Hazreti Hüseyin de bizim, hepimizin Hüseyin'idir. Hazreti Hüseyin hepimizin şehidi, hepimizin mazlumu, hepimizin kahramanıdır. Benim en büyük kayınbiraderim Hüseyin'dir, ikinci sıradaki kayınbiraderim Hasan'dır, diğer kayınbiraderim Ali'dir. Şimdi bir torunum geliyor, isminin bir tanesi Ali olacak. Niye? Bunların hepsi bizim bir defa ortak mirasımızdır, birlik sebebimizdir. 1374 yıldır yüreklerimizde hiç dinmeyen sızı, bütün İslam coğrafyasının, bütün Müslümanların ortak sızısı, ortak acısıdır. Ben inanıyorum ki Hazreti Hüseyin'in canı, o mübarek kanı Kerbela'nın ateşten toprağına düştüğünde değil Müslümanlar tefrikaya düştüğünde acımıştır.
 
Hazreti Ali üzerinden Hazreti Hasan ve Hüseyin üzerinden yürütülen her tefrika, ayrışma ve kutuplaşma girişimi ben inanıyorum ki en başta Hazreti Ali Efendimizin, Hazreti Hasan ve Hüseyin efendimizin ruhlarını incitmiştir.
 
Şimdi birileri üzerlerine bombalarını yerleştirip Müslümanların camilerine gidip içlerinde çocuk olan, içlerinde kadın olan cemaatin ortasında o bombayı patlatıyor, ister Şiilerin, ister Sünnilerin camisi olsun hatta ister cami olsun ister kilise havra olsun bunu yapanlar kendilerine, ister Şii ister Sünni desin, ibadet eden insanları katletmek masum canları kastetmek, Allah aşkına meşru görülebilir mi, onaylanabilir mi?
 
Biz dünyanın neresinde olursa olsun, hangi coğrafyada hangi ülkede olursa olsun yeni Kerbela'lar görmek istemiyoruz, yeni Kerbela'lar yaşamak istemiyor, yeni ölümlerle sarsılmak istemiyoruz.
 
Pakistan'da, Afganistan'da Lübnan'da, Irak'ta, İran'da, Yemen'de camilerde bombaların patlatıldığını duyduğumuzda inanın elimiz ayağımız çözülüyor, kollarımız yana düşüyor ve o zaman dertleniyoruz. Kufe'nin, Bağdat'ın, Samarra'nın Necef'in sokaklarında, camilerinde Müslümanın Müslümana kıydığını işittiğimizde inanmak istemiyor, yüz kerre, bin kerre tekrar tekrar içimizde Kerbela'yı yaşadığımızı hissediyoruz. Tamamı birer provokasyon olan Gazi Mahallesi'nde, Çorum'da, Kahramanmaraş'ta, Sivas'ta yitip giden canlarla birlikte, Hazreti Zeynep'in kardeşi Hüseyin için hissettiği sızıyı, kardeş acısını biz de içimizde hissediyoruz. Hazreti Peygamber de kardeşi mesabesindeki Hazreti Ali de torunu Hazreti Hasan ve Hüseyin de bize şunu öğretti, şunu aktardılar: Can kutsaldır, can azizdir. Kim ki bir cana kastederse bütün bir aleme kasteder. Hangi saikle olursa olsun ister mezhep adına, ister etnik köken adına, ister ideoloji adına olsun masumlara kastetmek alçakça bir cinayettir.