BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,98
ALTIN 2.418,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a suikast davası sanıkları 'sırıtınca'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında duruşma öncesi salonun yakınında toplanan vatandaşlar, sanıkları protesto etti.

Abone ol

Erdoğa'a suikast davası sanıklarının duruşmaya damat gibi gelmelerine isyan eden AK Parti Muğla İl Başkanı Mete, "Böyle düğüne gelir gibi takım elbiselerle, jöleli saçlarla, trafik cezasından yargılanıyormuş gibi gelmelerinden çok rahatsızız" diyerek tepki gösterdi.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe teşebbüsü sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik suikast girişimi ve iki polisin şehit edildiği saldırıya ilişkin 3'ü firari, 44'ü tutuklu 47 sanığın yargılandığı davanın görüldüğü salon yakınında toplanan vatandaşlar, sanıkları protesto etti.

Duruşmanın yapıldığı Muğla Ticaret ve Sanayi Odası yakınında toplanan çok sayıda vatandaş, terör örgütü ve örgütün elebaşı Fetullah Gülen aleyhine sloganlar attı. Vatandaşlar, üzerinde, "Darbeciler için yaşasın cehennem", "Game over FETÖ", "Şizofren Fetoşun uşakları", "İdam isteriz" gibi Türkçe ve İngilizce dövizler taşıdı.

Sık sık Cumhurbaşkanı Erdoğan lehine sloganlar da atan vatandaşlar, üzerinde "Reis seninleyiz" yazılı Erdoğan'ın fotoğraflarını taşıdı. Protesto sırasında 15 Temmuz şehitlerinin isimleri okunurken vatandaşlar, "Buradayız" diye karşılık verdi.

AK Parti İl Başkanı Kadem Mete, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanın bölünmez bütünlüğüne kastedenlerin mahkemede doğruyu söylemesini beklemediklerini kaydetti.

MENFEZ DELİĞİNDE YAKALANAN ASTSUBAY ZEKERİYYA KUZU DA SIRITTI

İlk gün duruşmaya katıldığını belirten Mete, "Buradaki sanıklar ifadelerinde tamamıyla yalan söylüyorlar ve kendilerinden eminmiş gibi konuşuyorlar. Hepsi bir ağızdan konuşuyor. Biz Türk toplumu olarak ciddi bir şekilde bu vatan hainlerinin buraya getiriliş şeklinden, kılık kıyafetlerinden rahatsızız." dedi.

Sanıkların tek tip kıyafetle yargılanmalarını isteyen Mete, "Böyle düğüne gelir gibi takım elbiselerle jöleli saçlarla trafik cezasından yargılanıyormuş gibi gelmelerinden çok rahatsızız. Biz Türkiye Cumhuriyeti'nin bir hukuk devleti olduğu biliyoruz. Olağanüstü durumdayız. Bugüne kadar kolay kolay vatana hainlikten yargılanan insanlarla çok karşılaşmadık ama bunların en azından tek tip kıyafet giydirilerek, saçlarının usturaya vurularak bu şekilde getirilmesini istiyoruz. Yoksa bu millet çok daha farklı eylemler yapmasını bilir ama biz burada kendi polisimize jandarmamıza zarar vermemek için herhangi bir taşkınlıkta bulunmuyoruz." diye konuştu.

VATANDAŞLARA SIRITARAK SALONA GİRDİLER

Mahkeme salonuna alınan sanıkların vatandaşlara "sırıtarak" gittiklerini de belirten Mete, Mısır'da Mursi'ye tek tip kıyafet giydirildiğini, ayaklarında zincirle mahkemeye çıkarıldığını hatırlattı.

Avrupa'nın bu yargılamaya ses çıkarmadığını kaydeden Mete, "Biz bu nedenle belli bir tepkiyi göstermekten mahrum kalmayı da kabul etmiyoruz. Bu nedenle toplum vicdanına hitap edecek şekilde gerekli düzenlemenin yapılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Vatandaşlardan Haldun Ayaz ise halkın üzerine mermi sıkılamayacağını söyledi.

Ülkede darbe yapmaya kalkanların milletin vergileriyle alınan silahları vatandaşın üzerine doğrulttuğunu anımsatan Ayaz, sanıklara, tek tip elbise giydirilerek idam edilmelerini istediklerini söyledi.

Mehmet Hayıt ise FETÖ üyelerinin vatanın bölünmez bütünlüğüne kastettiklerini hatırlatarak şöyle konuştu:

"FETÖ'cü hainler güzel milletimizi birbirine katarak ülkemizi bölmeye çalıştılar. Bu vatan hepimize yeter. Bizler birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığımız zaman kimsenin gücü bizi bölmeye yetmez. FETÖ'cülerin idamla yargılanmalarını istiyoruz. Bunlar milletin dini duygularını da istismar etti. Toplanan kurban derileri ve Zaman gazetesi bu hainlerin emelleri için hazırlanmış. Milletimize silah doğrultarak vatanımızı bölmeye kalktılar. İdam istiyoruz. Biz bunların mahkemede verdiği hiçbir ifadeye inanmıyoruz. Bunlar 30 yıldır milletimizin duyguları ile oynadı ama foyaları piyasaya çıktı. Bunların her şeyi yalan. Pensilvanya'daki hainin gelip Türk halkına hesap vermesini istiyoruz."

Vatandaşlardan Gülperi Canoğlu ise milletin oylarıyla seçilen Cumhurbaşkanına kimsenin el uzatamayacağını kaydetti.

Milletin her zaman Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu ve sahip çıkacağını vurgulayan Canoğlu, "Bizim seçtiğimiz Cumhurbaşkanına el kaldırmalarını, suikast düzenlemelerini asla içim kaldırmıyor. Bunlar için idam çıksın istiyorum." dedi.

Vatandaşlar, sanıkların salona alınmasının ardından bir süre daha slogan attıktan sonra dağıldı.