BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,84
ALTIN 2.432,68
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a saldıran İsrail'e Davutoğlu'ndan sert yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zorbalıkla suçlayan İsrail yönetimine Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan sert yanıt geldi.

Abone ol

İNTERNETHABER

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'zorbalıkla' ve 'Yahudi düşmanlığı'yla suçlayan açıklamalarına yanıt Davutoğlu'nun yanıtı ağır oldu.

Sözlerine "Lieberman'a cevap vermeye tenezzül etmem" diye başlayan Davutoğlu, "Zorba arıyorlarsa aynaya baksınlar" diye yanıt verdi.

Paris'teki yürüyüşe İsrail Başbakanı Netanyahu'nun katılacağını son dakikaya kadar bilmediğini söyleyen Davutoğlu, "Gazze'de playda oynayan çocukları katleden, binlerce evi yok eden, Filistinlileri her defasında öldürmeyi normal sayan, yardım gemimize operasyon yapıp vatandaşlarımızı öldüren bir hükümetin başı olan Netanyahu Paris'te katliam yapanlar kadar insanlık suçu işlemiştir" dedi.

TENEZZÜL BİLE ETMEM!

"İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman'a cevap vermeye tenezzül bile etmem" diyen Davutoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin Yahudi karşıtı olup olmadığını gelip buradaki Yahudilere sorsunlar. Tarihimize baksınlar.
Bizim Netanyahu ve çevrelerinin düşündüğü gibi gocunduğumuz bir şey olmadı. Biz rahat konuşuruz, açık konuşuruz. Zorba arıyorlarsa kendilerine baksınlar."

ERDOĞAN NETANYAHU'YA NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Paris'te düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan İsrail Başbakanı Netanyahu hakkında “Sanki tribünde insanlar çok heyecanla onu beklemişler gibi onlara el sallıyor. Hangi yüzle oraya gitti onu da anlamakta zorlanıyorum. Bir defa siz katlettiğiniz yavruların, kadınların hesabını verin” demişti.

Netahyahu, Erdoğan'ın sözlerine dün Twitter hesabından yanıt verdi. Netanyahu "Paris’teki yürüyüşte İsrail’in temsil edilmemesi gerektiğini söyleyen @RT Erdoğan’ı kınayan herhangi bir dünya lideri henüz görmedim. Utanç verici yorumları uluslararası toplum tarafından reddedilmeli. Teröre karşı savaş ancak ahlaki bir açıklık eşlik ederse başarıya ulaşabilir" mesajını paylaşmıştı. 

ekran-resmi-2015-01-15-10.15.41.png

YAHUDİ DÜŞMANI!

Ankara-Tel Aviv arasında yaşanan 'alçak koltuk' krizinin mimarı olarak bilinen İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'da dün Erdoğan'ı hedef alan açıklamalarda bulunmuştu. 

Lieberman, Avrupa ve Asya büyükelçileri ile yaptığı toplantısının bir kısmını Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarına ayırmıştı. Erdoğan’ı ’Yahudilere karşı nefret tohumları yaymak’la suçlayan Lieberman, Avrupa’nın bu kişiye karşı daha fazla sessiz kalamayacağını iddia etmişti.

israil-disisleri-bakani-avigdor-lieberman.jpg  İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman

Lieberman'ın, "Avrupa'nın Erdoğan gibi bir mahalle kabadayısı ve takımına karşı 'Kuzuların Sessizliği'ni oynaması, bizi 1930’lu yılların gerçeğine geri götürebilir" dediği de haberlerde yer almıştı.

Lieberman ayrıca Filistin lideri Mahmud Abbas’ı da ’terörist bir diplomat’ olarak tanımlayarak, bu şahsın Filistin devletinin kurulmasından çok kendi geleceğini düşündüğünü iddia etti.