BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'a küfür Ateş Ünal Erzen'i kızdırdı başkanlık desteği!

CHP'nin efsane siyasetçilerinden Ateş Ünal Erzen, Başkanlık Sistemi, CHP'nin politikası ve Kemal Kılıçdaroğlu hakkında internethaber.com'da önemli açıklamalarda bulundu.

Abone ol

CHP'li Ateş Ünal Erzen'den partisine ve Kemal Kılıçdaroğlu'na sert eleştiriler geldi. İki dönem üst üste yerel seçim başarısı gösteren eski Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen,  İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'a konuştu. 

Kılıçdaroğlu'nun Başbanlık Sistemi'yle 'Kan dökmeden olmaz' açıklamasını 'ucuz sözler' olarak nitelendiren Erzen, CHP grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a küfür edilmesiyle ilgili ise sert konuştu:

TABAN BUNU YEMEZ!

Başkanlık Sistemi'ne de yeşil ışık yakan Ateş Ünal Erzen, "Bunlar projesi, vizyonu olmayan sözler. Bu sözlerin sermayesi yok, insanları galeyana getirmeyi başkaları da çalıştı. Taban bu durumu yemez.

ATATÜRK ZAMAMINDA DA BAŞKANLIK VARDI

Başkanlık Sistemi'ne de destek veren Ateş Ünal Erzen, "Şu anda fiili başkanlık var. Geçmişte süreçleri yaşadı, Atatürk zamanında da başkanlık vardı" diye konuştu. 

Bakırköy Eski Belediye Başkanı CHP'li Ateş Ünal Erzen, Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki son gelişmelerle ilgili İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'a konuştu.

Erzen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu’daki değişimin sinir ve stresten kaynaklandığını, partideki başarısızlığının da bu durumdan kaynaklandığını söyledi.

"BUNLAR BASİT SÖZLER"

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "kan" ilişkin açıklamalarını "ucuz sözler" olarak değerlendiren Erzen, “Bir defa, ben siyasette bu kadar küfüre alışık değilim ve hiç sevmiyorum. Yapılması gereken bu değil Türkiye’den sevgiden bahsediyoruz, barıştan bahsediyoruz. Bahsederken siyasetin bir yanda küfürleşme seviyesine indirmek ve bunu alanen ortada yapmak kötü bir durum. Ben şimdiye kadar hiçbir siyasetçide böyle bir şey görmedim” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunlar projesi, vizyonu olmayan sözler. Bu sözlerin sermayesi yok, insanları galeyana getirmeyi başkaları da çalıştı. Taban bu durumu yemez. Hani yurtta barış? Bir yandan terör ile uğraşırken, batının çok desteklediği terörle uğraşırken sen birde kan diyorsun. Bunlar basit sözler"

CHP'de taban ile tavan arasında ayrışma olduğunu belirten Erzen, "CHP’lilerin ciddi bölümü kabul etmiyor  ama bu durum nedeniyle oylar düşmezdi. Bugün bir anket okudum, Kemal Kılıçdaroğlu devam etsin diyenler yok gibi bir şey. Kemal Bey’in yanında yüze yakın MYK üyesi değişti, onun katı parti meclisi değişti. Demek ki bir sorun var CHP’nin en tepesinde. Bu sorun küfür etmekle, bağırmakla çözülmez" şeklinde konuştu.

CHP'NİN YÖNETİMİ ATATÜRKÇÜ DEĞİL

Ateş Ünal Erzen açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

Tayyip Bey’in gerçekten bir vizyonu var, güçlü ve cesur. Sizde o güçlülük yoksa doğal olarak kızıyorsunuz. AK Parti’nin bütün başarıları Erdoğan nedeniyle oluşturulduğunu görüyorsunuz. Anketçi bir arkadaşım var o anlatmıştı, anket yapacağız kime oy vereceksin diye sorusuna hep "Tayyip Erdoğan" yanıtı çıkıyor. O zaman tabi düşünülüyor ki, Erdoğan’ı indirirsek, Tayyip Erdoğan’ı yok edersek AK Parti bölünecek bizde aradan çıkarız. Tabi Türkiye’nin lehine bir düşünüş tarzı değil. Benim için önemli olan Türkiye'de barışın sağlanması. Atatürk’ün dediği gibi "Yurtta Sulh Cihanda Sulh"u yerine getirmek lazım ama cihanda barışı sağlamak için önce yurtta barışı sağlayacaksın. Bu barışta kavga, küfürle sağlanmaz daha fazla kamplaştırır. O nedenle bir karşı duruş var Tayyip Erdoğan’a karşı. Muhalefet böyle olmaz, proje çıkarır, eleştirir ama bir zamanlar birisinin çıktığı gibi “ben köprüyü sattırmam” muhalefeti yaparsan, sırt muhalefetini Atatürk’ün arkasına gizlenerek ki Atatürkçü olmadan muhalefet yapmak... Atatürk’te bunu yapmazdı. Bence bunu yapmazdı, bilge insan bunu yapmazdı.

Bence CHP’nin üst yönetimi Atatürkçü değil. Belediyelerin çoğunda da değil. Sosyal demokrat değil. Örnek verirsem, Bakırköy’den veririm. Gerçekten burada sosyal demokrat belediyeciliğin yerleştirmek için elimizden geleni yaptık, bugün yeni anlayış bunu yok ediyor. Halkın lehine olan şeyler yok oluyor. O zaman bu en üst genel başkanlıktan da bir tepki görmüyorsa, bu sosyal demokrasi değildir. Taban ciddi derecede laik, Atatürkçü ama tavan değil.

TERÖRÜ DESTEKLERSEN CHP'LİLERİ HOŞNUT EDEMEZSİN

CHP hakiki CHP’lilerin elinde değil. İsmet İnönü, Bülent Ecevit CHP’li olarak ölmedi. Hep bir karmaşa vardı ama bugün bu karmaşa doruk noktasına çıktı. Gerçek CHP’liler yani sosyal demokrat algılı, gerçekten Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı devrimleri benimseyen CHP’lilerin şu anki CHP’den hoşnut olacaklarını zannetmiyorum. Sen terörü desteklersen gerçek CHP’lileri hoşnut edemezsin.

CHP'DEN BAZI İNSANLAR OY VERDİ AMA PİŞMANLAR

Hendekleri kazanlar için "arkadaşlar" derse bir genel başkan ben bunu anlamam. HDP’lileri hepimiz biliyoruz, birçok insanda oy verdi. Niye oy verdi? Türkiye partisiyiz diyince inandılar. CHP’den bazı insanlar oy verdi ama şimdi pişman. HDP’nin bir hedefi var, hedefi olmayan bir tekneye hiçbir rüzgar iyi gelmez. Şu anda CHP’nin tepe yönetiminde hedef göremiyorum. 50-60 kişiyi bağırtmak bir hedef değil.

MERAL AKŞENER GELİRSE CHP DAHA DA DÜŞER

Ben siyasetteyken Kemal Kılıçdaroğlu geldi, geldiği zaman o zamanki araştırmalarda Deniz Baykal yüzde 27-30 seviyelerindeydi. Kemal bey geldiğinde bu seviye 34-35’lere kadar çıktı. Sonra ise düştü. O düşüş hiçbir seçim kazanamamaktandır. Oylar 25’i buluyor, şu anda anket firmaların bunun altında olduğunu söylüyor. Eğer Meral Akşener, MHP’ye başkan olursa bu daha da düşeceği ön gürülüyor. Bu tahmin ediyorum, Kılıçdaroğlu’nda bir sinirlilik yarattı. Ya başarının vizyon bölümüne sahip çık, kavga etme küfür etme; o zaman sende başarı noktasına çıkarsın.

ŞİKAYET EDECEK BİR ŞEY GÖRMÜYORUM

Hayal gücün karşındakine eleştirmek, bağırmak çağırmak ise proje üretemezsin, proje üretecek vaktin olmaz. Bir taraf sırf proje ile uğraşıyor, Cumhurbaşkanı ile Başbakan uyum içinde çalışıyor ki bu çok önemli. Eskiye baktığımız zaman Celal Bayar’ı da biliyorum, o da partili bir başkandı. Hoş bir şey miydi Ahmet Necdet Sezer ile Bülent Ecevit'in MGK’da kavga etmeleri? Birbirlerine anayasa kitapçıklarını yollamaları? Gördük işte Türkiye IMF’ye muhtaç kaldı, ambargolar geldi. Günlük binlik faizlerle uğraştık. Şimdi bakıyorsun ekonomi de bazıları şikayet ediyor, ama ben şikayet edecek bir şey görmüyorum.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞMALARI

Erzen, Başkanlık Sistemi ile ilgili de şu düşüncelerini aktardı:

Şu anda fiili başkanlık var. Geçmişte süreçleri yaşadı, Atatürk zamanında da başkanlık vardı. Atatürk parlamentoya saygılıydı. Atatürk’ün yaptıklarına bakınca ilk önce Meclis’i kurdu sonra o meclis Cumhuriyeti ilan etti. Atatürk o kadar güçlüyken Cumhuriyeti ilan etmedi, Meclis’i kurdu ardından Meclis’te Cumhuriyeti ilan etti. Bu çok önemlidir. Atatürk başkandır, İsmet Paşa başkandı hatta başkandan da öteydi. Celal Bayar başkandı. Elde demokrat partili bir bastonla dolaşırdı.

BİR ANA MUHALEFET PARTİSİNİN YAPACAĞI İŞLER DEĞİL

"Partili Cumhurbaşkanı" olmalı, tarafsız kimse olamaz. Eskiden Cumhurbaşkanlarına "Reis-i Cumhur Hazretleri" denirdi. Şu anda insanların en büyük eksiği yakın siyasi tarihtir. CHP’lilerinde yakın siyaseti okuması lazım.

Ama bugün bu sözü derlerse "Hz. Muhammed seviyesine çıkardınız" derler. Herkes ayağa kalkar. CHP’nin üst kademesi başlar yine “kan dökmeden diyemezsin”! bunlar doğru olmayan şeyler, bunlar ana muhalefet partisinin yapacağı işler değil.

TABANDAKİ CHP'LİLER ÜZÜLEREK İZLİYORLAR

Sen ana muhalefet olarak ters çevirmeye çalış, iyi bir muhalefet yaparsan çevirirsin. Ecevit başbakandı ve seçimde yüzde 1’e düştü. Yani CHP bir aralar baraj altında kaldı. CHP’nin oy oranı yüzde 25’den daha fazla olması lazım. Benim gençliğimde CHP’nin yüzde 40 oyu vardı. Tabandaki CHP’liler üzülerek izliyorlar. Bildiğim, gördüğüm şeyler var, beni çok üzüyor. MHP barajı zor geçen bir parti Meral Akşener geçti güçlü bir rüzgar esti. Gündemde rüzgar değişti, CHP’nin tabanında böyle bir şey yok. Aday olana kötü gözle bakıyorlar, kalkıp kurultayda konuşturmamak yani yok böyle bir şey. Ben hakikaten üzülüyorum.

BU CHP'YE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLER

Dün bir resim gördüm dün madene gitmişler. Çok doğru ama başlarında Veli Ağbaba var. Tanımam etmem. Bağrı açık, 8 düğme açık göbeğe kadar sakal saç birbirine girmiş. Polis olsam milletvekili olarak görmem ki, yani bu CHP’ye yakışmayan görüntüler. Veli Ağbaba’nın yanında gayet güzel giyimli insanlar var resme bir bakın anlarsınız.