BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a Gazze'den fahri doktora

Başbakan Erdoğan'a fahri doktora bu kez Gazze İslam Üniversitesi'den geldi. Tören Başbakanlık Resmi Konutu'nda düzenlendi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Gazze İslam Üniversitesi tarafından fahri doktora verildi. Erdoğan, doktorayı kabul ettikten sonra yaptığı konuşmada, doktorayı milleti adına aldığını belirterek, "Ölene kadar taşıyacağımı belirtmek istiyorum" dedi.

Başbakan Erdoğan, Gazze'den gelen Gazze Üniversitesi Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Naci Hudari başkanlığındaki heyeti Başbakanlık Resmi Konutu'nda karşıladı. Hudari, Gazze'ye uygulanan İsrail amborgosuna işaret ederek Erdoğan'a, "Gazze'den İstanbul'a, İstanbul'dan Ankara'ya gelmenin ne demek olduğunu siz çok iyi bilirsiniz." dedi.

Hudari tarafından, Başbakan Erdoğan'a fahri doktor ünvanı ve üniversitenin şildi verildi. Hudari, Erdoğan'a Gazze'yi anlatan en iyi hediyeyi vermek istediklerini, bunun da Mescid-i Aksa, Kudüs ve Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı bir tablo olduğuna karar verdiklerini ifade etti. Hudari, Gazze İslam Üniversitesi'nin öğretim üyesi, öğrencisi ve çalışanlarının hepsinin kararıyla doktora verilmesine karar verildiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan da doktorayı aldıktan sonra 1978 yılında kurulan Gazze İslam Üniversitesi'nin çok zor şartlar altında bir eğitim ve öğretim sürecini yaşadığını söyledi. Bombaların, kurşunların, işgalin, insan haklarından uzak koşulların altında 32 yıldır bir akademik hayatın sürdürüldüğüne işaret eden Erdoğan, zor şartlar altında sürdürdükleri akademik mücadele için üniversite yönetimini kutladı. Erdoğan, "Fahri doktora ünvanını milletim adına kabul ediyorum. Sorumluluk adı altında ölene kadar taşıyacağımı dillendirmek istiyorum. "diye konuştu.

Üniversite yönetimi doktorayı vermek için Başbakan Erdoğan'ı Gazze'ye davet etmişti. Erdoğan ise iş yoğunluğundan dolayı Gazze'ye gidememişti.