BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Atalay'a göre "DTP darbe vurdu"

Bakan Atalay, açılımın en önemli ayağı konumundaki Habur gelişlerine DTP'nin darbe vurduğunu iddia etti.

Abone ol

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırılar için "Çok daha iyi tedbirler alınması gerekirdi" dedi. Bakan Atalay, PKK'lıların Türkiye'ye gelişlerine de DTP'nin darbe vurduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Atalay, bir televizyon kanalında katıldığı programda gündemdeki konularla ilgili görüşlerini açıkladı. Bakan Atalay, Taksim'de 1 Mayıs kutlamalarına izin verilmesi ile ilgili olarak, "Toplumda hangi sorun varsa biz oraya müdahale ediyoruz. Birileri Türkiye'yi bütünleştirmemek için, vatandaşlar arasında itilafları yoğunlaştırmak için bunları kullanıyor" dedi.

HABUR'DAN GELİŞLER

Bakan Atalay, toplumu kardeş hale getirmek istediklerini belirterek, 1 Mayıs'ın bayram havasında geçmesini istediklerini söyledi. Hapur'da yaşananlara da değinen Atalay, Habur'un istismar edildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"O kadar rica etmeme rağmen belli görüntüler verildi. DTP yönetimine yapmayın, darbe vurursunuz dedik. Milli meseleleri bile muhalefet istismar etti. AK Parti'yi yıpratmak için kullandı. O zaman biz durdurduk dışarıdan gelişleri."

ABD, Irak ve Türkiye arasında gerçekleşen üçlü görüşmelerin sürdüğünü hatırlatan Atalay, Mahmur sorunu dahil demokratik ve insani bir boyutta çözüm üretmeye çalıştıklarını kaydetti. Türkiye'de muhalefetin milli meselelerde 'çiğ' davrandığını söyleyen Bakan Atalay, Habur'da silah bırakarak teslim olanların güvenlik gerekçesiyle Diyarbakır'dan gelen savcılar tarafından sorgulanmasının istismar edilmesini eleştirerek, 'İlk defa çocuklarımızın cenazeleri değil, kendileri geldi' şeklinde bakılması gerektiğini söyledi.

HAKKARİ'DEKİ OLAYLARDA POLİSİN TUTUMU

Hakkari'de 14 yaşındaki bir çocuğa yönelik polisin tutumuna da değinen Bakan Atalay, "Böyle bir tabloyu onaylamamız mümkün değil" dedi. Atalay, polis teşkilatının hukuk içinde olmayı, insana insanca davranmayı en öne aldığını vurgulayarak, bunun sonucunda vatandaşın gözünde polisin değerinin arttığını kaydetti.

AHMET TÜRK'E YAPILAN SALDIRI

Samsun'da DTP eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yönelik saldırının yargının elinde olduğunu belirten Atalay, mülkiye müfettişlerinin çalışmalarını devam ettirdiğini ifade ederek, yapılan çalışmalar üzerine Emniyet Müdürü'nün merkeze çekildiğini hatırlattı. "Orada o görüntüler olmamalıydı" diyen Bakan Atalay, 'kasıt' diyemeyeceğini, incelemeler sonuçlanınca bir değerlendirmede bulunabileceğini kaydetti. Bakan Atalay, davanın güvenlik nedeniyle Samsun'a alındığına dikkat çekerek, "Çok daha iyi tedbirler alınması gerekirdi" diye konuştu.

Türk'e yapılan saldırının ardından çıkan olaylara da dikkat çeken Bakan Atalay'ın herkesin Ahmet Türk gibi bir tutum göstermesi gerektiğini vurguladı. Atalay, Anayasa paketi konusunda CHP'nin son tekliflerini, "Muhalefetin ne kadar zor durumda olduğunun görüntüsü" sözleriyle değerlendirdi. Atalay, muhalefetin büyük bir yanlış yaptığını söyleyerek, "Böyle demokrasi paketine kapıyı kapattılar. Daha incelemeden 'biz yokuz' dediler. Şimdi onun sıkıntısını çekiyorlar" şeklinde konuştu.

Bakan Atalay, CHP'nin bu nedenle yaptıkları hatayı telafi için bir dönüş yolu aradıklarını öne sürerek, muhalefetin bu nedenle 'sulandırma' çabası içinde olduğunu iddia etti.