BIST 10.139
DOLAR 32,30
EURO 34,86
ALTIN 2.382,47
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan yeter karar milletin dedi

Başbakan Erdoğan Sivas'ta Çankaya seçimine katılmayan muhalefeti sert bir şekilde eleştirdi ve şunları söyledi..

Abone ol Başbakan Erdoğan, “İnşallah demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak er veya geç cumhur, kendi başkanını seçecek” dedi ve ekledi:

Başbakan Erdoğan özel “ANA” uçağı ile gittiği Sivas'ta bayraklarla karşılandı. Erdoğan Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda TOKİ tarafından  yaptırılan konutların anahtar teslim törenine katıldı.

‘YETER, KARAR MİLLETİNDİR’

Konuşmaları sık sık ‘Vur, vur inlesin Deniz Baykal dinlesin' sloganı ile ile kesilen Başbakan Erdoğan, halkın 22 Temmuz'da en güzel yanıtı vereceğini belirtirken, Türk Milleti'nin 1950'de çok partili döneme girildiğinde ‘Yeter söz milletindir anlayışına' yanıt verdiğini söyledi. Başbakan Erdoğan “Bu, rahmetli Menderes'in çıkışıydı. Bugün ise, ‘Yeter söz milletindir’ ifadesini duymak istemeyenler var. Onu duymak istemeyenlere Sivas'ın bu en büyük meydanından sesleniyoruz. 50'de ‘yeter söz milletin' denilerek yola çıkılmıştı. Biz diyoruz ki; ‘buna bir ifade daha ekleyeceğiz; ‘Yeter, karar milletindir.'

CUMHUR ER YA DA GEÇ KENDİ BAŞKANINI SEÇECEK"
        
Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimine de değinen Başbakan Erdoğan,  “Bir Cumhurbaşkanlığı seçimi yaşadık. Yaşatmadılar, önünü kestiler.  Şimdi ben ne diyeceğim biliyor musunuz? Az önce Sayın Gül söyledi.  'Sayın Özal, Sayın Demirel, Sayın Sezer hangi sistemle seçildiyse Sayın  Gül de aynı sistemle seçilsin. Bunu yapalım'. Dediler: 'olmaz'. Eee niye  olmaz? Yani onlar nasıl seçildiyse Sayın Gül de öyle seçilecek. Ve bunun  suçunu da sıkılmadan, utanmadan bu Cumhuriyet Halk Partisi bize yıkmaya  çalışıyor” diye konuştu.