BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

'Erdoğan yangına körükle gidiyor'

CHP Grup Başkan Vekili Muharrem İnce, Taksim’de başlayıp bütün yurda yayılan olayların bir CHP organizasyonu olmadığını savundu

Abone ol

Taksim'deki olaylarla CHP'nin ilgisinin olmadığını söyleyen İnce, ''Taksim’de yaşananlar 2 ağaç meselesi değildir. Başbakan milletin öfkesinin altında kaldı. Halen bunu okuyamamış, yangına körükle gitmeye çalışıyor. '' dedi.

Muharrem İnce, memleketi Yalova’da basın mensuplarının Taksim olaylarına yönelik sorularını cevapladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın demokrasinin seçimden ibaret olmadığını anlaması gerektiğini dile getiren İnce, "Taksim’de yaşananlar bir CHP organizasyonu değildir. Bu milletin demokrasi ve özgürlük talebidir. Bugün sokaklarda olanların içerisinde CHP’li olanlar da başka partili olanlar da var. Başbakan şunu anlamak zorundadır: ’Öfke bir hitabet sanatıdır’ diyordu, şimdi milletin öfkesinin altında kaldı başbakan. Halen bunu okuyamamış, yangına körükle gitmeye çalışıyor.

Taksim’de yaşananlar 2 ağaç meselesi değildir. Bu 1 Mayıs’ta işçileri gazlamanın, HES’lere direnenlerin coplanmasının, OTDÜ’ye 5 bin polisle girmenin, medya ve ele geçirilen adalet kurumlarıyla halkın hizaya getirilmesinin, toplum mühendisliği yapmak istemenin, halkın kime denildiğini bildiği 2 ayyaş sözünün ve kutlanamayan bayramların öfkesidir. Başbakanın demokrasinin seçimden ibaret olmadığını bilmesi gerekmektedir. Demokrasilerde protesto, gösteri ve muhalefet hakkı vardır. Bizim istediğimiz tramvay demokrasisi değil, gerçek demokrasidir" dedi.

Konuşmasında polislere de seslenen İnce, "Polisler de gariban çocuklarıdır, ama bazen hadlerini aşıyorlar. Emekli olduklarında yarı yarıya düşen maaşlarının hakkını CHP olarak biz savunduk. Hatay milletvekilinin oğlu polisleri hizaya geçirdiğinde de polislerin hakkını biz savunduk. Şimdi de vatandaşların hakkını savunuyoruz. İnsanların evine gaz bombası atmaya utanmıyor musunuz? Kanunsuz emirleri dinlemeyin. Yarın amirleriniz sizin arkanızda durmazlar. Onların hepsi gidecek bu memleketten" şeklinde konuştu.