BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan ve Putin'den telefonda Suriye zirvesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin telefonda görüştü. Suriye meselesinde iki lider fikir alışverişinde bulunurken Putin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını kutladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre bu akşam gerçekleşen görüşmede,  Türkiye ve  Rusya arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra  Suriye meselesi hakkında da fikir alışverişinde bulunuldu.

Başta Akkuyu Nükleer Güç Santrali ve TürkAkım projeleri olmak üzere enerji alanındaki işbirliği konularına değinen iki lider, Türkiye-Rusya arasındaki ikili ticareti daha da güçlendirecek adımların atılması gerektiği konusuna da değindi.

İDLİB KONUŞULDU

Görüşmede Ekim sonunda yapılacak olan  Astana toplantısı da ele alındı.  Suriye'de çatışmasızlığın hayata geçirilmesi çerçevesinde  İdlib'deki durumu değerlendiren iki lider, yakın temas içinde olmanın ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürmenin önemini vurguladı.

PUTİN, CUMHURİYET BAYRAMINI KUTLADI

Rusya  Devlet Başkanı Putin, görüşme sırasında  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve onun şahsında tüm Türk halkının  29 Ekim Cumhuriyet Bayramını da kutladı.