BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,89
ALTIN 2.424,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan 'üzgünüm' deyip açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe'deki ödül töreninde konuştu ve AK Parti iktidarı dönemiyle ilgili iki alanda özeleştiri yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İki alanda arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamamaktan üzgünüm. Biri eğitim diğeri kültür sanat" dedi.

"KOPYA ÇEKTİK KÖTÜ TAKLİTLER YAPTIK"

Beştepe'de düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri töreninde konuşan Erdoğan, "Diğer alanlarda olduğu gibi kültür sanatta da üzülerek söylüyorum kopya çektik, kötü taklitler yaptık. Kültür ve sanatta olmazsanız kendinizi camdan çelikten kuleler içinde bulursunuz. Bunu yapanlar bize sadece para para para diyor" ifadelerini kullandı.



ÖDÜLLER TÖRENLE SAHİPLERİNİ BULDU

Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Yönetmeliği" kapsamında, hizmet ve eserleri ile Türk kültür ve sanat hayatına önemli katkılarda bulunan, Türkiye'nin kültür ve sanatının yücelmesi için çalışan, özgün eserleri veya hizmetleriyle üstün kabiliyet gösteren Türk vatandaşı ve yabancı uyruklu kişi veya kurumlara, devlet adına onurlandırmak ve özendirmek amacıyla verilen Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de düzenlenen törende ödül alan isimleri açıkladı. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

-Diğer alanlarda olduğu gibi kültür sanatta da üzülerek söylüyorum kopya çektik, kötü taklitler yaptık. Mevcuda dahi sahip çıkamadık. Bu sürecin sonunda ne özü ne şekli itibarıyla dünyaya söyleyecek sözü olmayan bir ülke ve toplum haline dönüşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldık.



SADECE 'PARA, PARA, PARA' DİYORLAR

-Bugüne kadar hiçbir şey yapılmamıştır denemez. Elbette çok güzel, önemli takdiri şayan kültür eserleri ortaya konmuştur. Ama bunların hepsi çok sınırlı bir alanda kalmış, kendi toplumuna dahi ulaşmakta zorlanmıştır. Siz kendi mimarinize sahip çıkmazsanız, vizyon ve model ortaya koymazsınız kendinizi gecekondulara, çirkin betonarmne binalarına, modern görünümlü çelik ve cam yığınlarına mahkum olmuşsunuzdur. Bunu yapanlar sadece "para, para, para" diyorlar. 

İKİ ALANDA ARZU ETTİĞİMİZ SEVİYEYE ULAŞAMADIK FEVKALEDE ÜZGÜNÜM

Sadece iki alanda arzu ettiğimiz seviyeye ulaşamamış olmaktan dolayı fevkalade üzgünüm. Bunlardan biri eğitim diğeri kültür sanattır. Bu iki alanı önceliklerimizin en başına çıkarmak mecburiyetimiz olduğuna inanıyorum. Rahatsızlığı sebebiyle aramızda bulunamayan hikayelerde kimi zaman  iyiler ölmez, kimi zaman beyhude ömrüm diyerek bizim insanımızı anlatmıştır. İyisiyle, kötüsüyle her insan Mustafa Kutlu hocamızın hikâyelerinde yer bulur. Mustafa Kutlu hocamız iyi ki varmış ve iyi ki yazmış diyoruz.

TÖRENDE ÖDÜL ALAN İSİMLER

SÜHEYL ÜNVER - Kültür ve Sanat Vefa Ödülü
(Ödülü öğrencisi Prof. Dr. Ahmet Güner Sayar aldı)


FERİDUN ÖZGÖREN 
- Geleneksel Sanatlar
(Feridun Özgören'in ödülünü Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman aldı)


KEMAL HAŞİM KARPAT
 - Sosyal Bilimler ve Tarih
(Ödülü öğrencisi Hakan Kırımlı aldı)


EROL PARLAK
  - Müzik


MUSTAFA KUTLU
- Edebiyat(Merhum Mustafa Kutlu'nun oğlu Murat Kutlu)


ŞENER ŞEN
-Sinema