BIST 11.069
DOLAR 32,19
EURO 35,01
ALTIN 2.504,79
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan üstüne basa basa söyledi

Başbakan Erdoğan katıldığı açılış töreninde kürtaj yasası için talimat verdiğini açıkladı

Abone ol

İNTERNETHABER- İstanbul'da özel bir hastanenin açılışında konuşan Başbakan Erdoğan kürtaj yasası için talimat verdiğini açıkladı.

Üstüne basa basa kürtaja ve sezeryana karşı olduğunu söyleyen Erdoğan 'Ana karnındaki ceninin öldürülmesi ile doğumdan sonra öldürülmesi arasında hiç fark yok. Bu konuda hanım kardeşlerimizin hasasas olmasını rica ediyorum. Bu cinayettir. Bunu birkez daha söylüyorum.' dedi.

Erdoğan Kurtköy'de hastane açılışında konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

Biz Ferhatız milletimizde Şirin. Ferhat Şirin'e ulaşacak. Nasıl dağları dele dele.

Türkiye'ye 2023'de dünyanın 10'cu büyük ülkesi yapacağız. Biz hastane kapılarında çile kuyruklarında büyüdük. Hastane kapılarından muaynanaenin adresi verildi. Doktor bey burda neden ilaç vermiyorsun? Oraya çağırdılar bizi. O kötü günleri geri bıraktık. Hepimiz yaşadık.

2002 yılında toplam ambulans 617'di. Şimdi 2776. O zamanlar bekle ki ambulans gelsin. Şimdi Türkiye'nin her yerinde helikopter ambulans var. Ayrıca jet ambulansımız var. Deniz aracı varmıydı? Yok. Kızaklar üzerinde hastalarımız taşınıyordu. Artık bunlar yok. Artık kar paletli ambulanslar çıkıyor hastayı getiriyor.Bu insana verdiğimiz değeri gösteriyor. Devlet öncelikli değil insan öncelikli.

DOKTORLARIMIZA SALDIRIYI KINIYORUM

Doktorlarımız başta olmak üzere sağlık personelimize yönelik saldırıları kınıyorum. Sağlık personelimize yapılan bu densizliğe tahamülümüz yoktur. Doktorlarımızın yanındayız. Desteğimiz onlarladır.

KÜRTAJ YASASI GELİYOR

Kürtajla ilgili yasayı hazırlıyoruz. Bu yasayı çıkartacağız. Bazıları çıkıyor kürtaj yaptırmak haktır diyor. Kadın diyor isterse yaptırır onun hakkıdır diyor.

Ana karnındaki ceninin öldürülmesi  kadının kendine de zarar. Biz bunları konuşurken bilimsel konuşuyoruz.

KÜRTAJ CİNAYETTİR

Ana karnındaki ceninin öldürülmesi ile doğumdan sonra öldürülmesi arasında hiç fark yok. Bu konuda hanım kardeşlerimizin hasasas olmasını rica ediyorum. Bu cinayettir. Bunu birkez daha söylüyorum.

SEZERYANA DA KARŞIYIM

Sezeryan içinde söylüyorum. İnşallah açılışını yaptığımız bu hastane sezeryanla doğumla öne çıkan hastanelerden olmasın. Son dönemlerde özel hastaneler sezeryanla doğumda maşallah ileri gittiler.

Sezeryanla doğumdan iyi para kazanılıyor. Bunu doğumun en kritik anında yapıyorlar. Orada kadıncağız ne yapsın. Teslim oluyor. Ve ben buna da karşıyım.

Bakın istisnaları konuşmuyorum. Bu olsun yüzde 5. Ama bu özel hastanelerde yüz 90. Ozaman bu konuda düşünmemeiz lazım.

BU İŞLERLE İŞTE BU YÜZDEN UĞRAŞIYORUM

Sezaryen olayı bu milletin nüfusunu dengeleme operasyonudur. Bu konuda duyarlı olan kesimleri daha hassas olmaya çalışıyorum. Niye 2 den fazla olmasın. Bazı terbiyeden muaf tipler Başbakan bu işlerle neden uğraşıyor diyor.

Ben bu ülkenin Başbakanı olarak her şeyle ilgilenirim. Bu ülkedeki her meselenin sorumlusuyum. Bu konuda özellikle duyarlı olan kesimleri daha hassas davranmaya davet ediyorum.

Çünkü biz vatandaşa sırtını dönen değil onu kucaklayan bir anlayışla hizmet ediyoruz.