BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan Ulusa seslendi

Başbakan Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Türkiye'nin önünde uzun bir yol olduğunu belirtti

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran'da Lüksembourg'da yapılan zirvenin ardından Avrupa Birliği ile müzakerelere fiilen başlandığını, bu sürecin zorlu geçeceğini zaten bildiklerini belirtti.

Erdoğan, "Ulusa Sesleniş" konuşmasında, Türkiye'nin önünde uzun bir yol olduğunu belirterek, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da milletimizin, ülkemizin yüksek menfaatlerini rehber edinerek bu yolda yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin, aydınlık hedeflerine doğru yaptığı yolculuğun bütün hızıyla devam ettiğini söyleyen Erdoğan, geçen 3.5 yılın kazanımlarıyla kırılganlığı azalan, dayanıklılığı artan ekonominin önemli sınavlardan alnının akıyla çıktığını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye'nin, gelecekle ilgili hedeflerinden asla sapma göstermeyeceğini vurguladı. Erdoğan, "Türkiye artık, her rüzgarla savrulan o eski Türkiye değildir. Zaman zaman dalgalanmalar olabilir. Ancak bunlar, ayağı yere sağlam basan bir ekonomik yapı için başa çıkılabilecek hareketlenmelerdir. Türkiye bugün, son 3.5 yılın dikkatli yönetim anlayışıyla bu sağlam yapıya kavuşmuştur. Şimdi hedefimiz, bugünün kazanımlarını kalıcı hale getirmek, yarınlarda çıtayı daha yükseklere çıkarmaktır" dedi.

Başbakan Erdoğan, Mayıs ayı itibariyle bütçenin ilk defa fazla verdiğini, bunun son derece önemli bir gelişme olduğunu vurguladı. Bunu, Türkiye'nin emin ellerde olduğunu, iyi yönetildiğini, kalkınma yolunda bir sapma olmadığını gösteren bir gelişme olarak niteleyen Erdoğan, Türkiye'nin artık, "eskisi gibi gündelik meselelere takılıp uzak hedeflerini ihmal eden bir ülke olmadığını, olmayacağını" kaydetti.

Türkiye'nin bugün, yılda sadece 1 milyar dolarlar seviyesinde uluslararası doğrudan yatırım alan o eski Türkiye olmadığını belirten Başbakan, "Uluslararası yatırımda geçen yıl sonu itibariyle 10 milyar dolar seviyesini zorlayan bir ekonomi devi olma yolundadır" dedi.

Erdoğan, yılbaşından itibaren Konut Edindirme Yardımı kesintilerini, mümkün olan en kısa sürede hak sahiplerine ödeyeceklerini ifade etti. Türkiye ekonomisinin bugün bütün bunların altından kalkacak güce, imkana sahip olduğunu kaydeden Erdoğan, "Kaynağımızı buluyor, devletin vatandaşına olan yıllanmış borçlarını ödüyoruz" diye konuştu.

Çözüm bekleyen bazı önemli meseleler olduğunu bildiklerini de kaydeden Erdoğan, bunlardan birinin de işsizlik olduğunu ifade etti. Erdoğan, bu konuda bulunabilecek hal çarelerinin maalesef kısa vadeli olmadığına işaret etti