BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

AKUTun zor operasyonu

Dalaman Çayı'nda rafting yaparken kaybolan Hollandalı turistin cesedini AKUT buldu

Abone ol

Arama Kurtarma Derneği (AKUT), Dalaman Çayı'nda rafting yaparken bottan düşerek kaybolan Hollandalı turist için arama kurtarma çalışması başlattı.

8 saat süren arama çalışmaları sonucunda Hollandalı turistin cesedi bulundu.
Edinilen bilgiye göre, arkadaşlarıyla birlikte Marmaris'e tatile gelen Deborah Peters (22) isimli genç kız, Dalaman Çayı'nda düzenli olarak yapılan rafting turlarına katıldı. Yağmur nedeniyle çayın sularının yükselmesinin ardından genç kız, bot üzerinde kontrolünü kaybederek suya düştü. Genç kızın arkadaşlarının yetkililere haber vermesi üzerine Köyceğiz Jandarma Karakolu ekipleri ve bölgedeki rafting rehberleri, Peters'i aramaya başladı.

Arama çalışmalarının sonuçsuz kalması üzerine AKUT Marmaris ekibine haber verildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan AKUT ekibi, Hollandalı turisti arama ve kurtarma çalışmalarına başladı. Yaklaşık 8 saat süreyle azgın sular içerisinde arama yapan AKUT elemanları, gün sonunda genç kızın cansız bedenini kayalıklar arasında buldu. AKUT botuna konulan ceset, uygun bir yerden karaya çıkartıldı ve yakınlarına teslim edildi.

Çalışmalar sonrasında bir açıklama yapan AKUT Yönetim Kurulu Başkanı Ali Nasuh Mahruki, bugüne kadar 300 defa hiç tanımadığı, hiç görmediği ve bir daha belki de hiç görmeyeceği insanların hayatını kurtarmak ve onları, içinde bulundukları zor durumlardan çekip almak için gece gündüz, kar kış, uzak yakın, zor kolay demeden her şart altında arama kurtarma çalışması gerçekleştiren tüm AKUT ekiplerine teşekkür ederek, 10 yılda 732 insanın hayatının kurtarıldığını kaydetti.