BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Rüşvete 10 tutuklama

İzmir'de ''Kameralı rüşvet'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 10'u tutuklandı.

Abone ol

Urla Tapu Sicil Müdürlüğünde kameraların da kullanıldığı teknik takibin ardından gerçekleştirilen ''rüşvet'' operasyonu kapsamında gözaltına alınan 17 kişiden 10'u tutuklandı.

İşlemleri tamamlanan zanlılar, Urla Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Zanlılardan 7'si savcılık tarafından serbest bırakılırken, tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderilen, aralarında Tapu Sicil Müdürünün de bulunduğu 10 kişi tutuklandı.

Tutuklama kararının ardından fenalaşan R.Ö, ambulansla Urla Devlet Hastanesine kaldırıldı. Bu arada adliye bahçesinde bekleyen ve zanlıları görmek isteyen sanık yakınları ile polis arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine sanık yakınları ile basın mensupları, adliyenin bahçesinden çıkarıldı.

-OLAY-

''İlçe Tapu Sicil Müdürlüğü'nde yapılacak işlemler için rüşvet istendiği'' yönündeki şikayetler üzerine harekete geçen polis ekipleri, mahkemeden alınan izin doğrultusunda ''teknik takip'' başlatmış, İlçe Tapu Sicim Müdürlüğüne yerleştirilen gizli kameralarla rüşvet iddialarını takibe almıştı.

İki hafta süren takibin ardından önceki gün başlatılan operasyonda, Urla Tapu Müdürü M.S.Ö, Tapu Müdürlüğünde görevli 9 personel ile 1 hizmetli, emlak işiyle uğraşan ve aralarında belediye meclis üyesi İ.H, Kızılay ilçe Şube Başkanı Y.A, emekli Tapu Sicil Müdürü A.G'nin de bulunduğu toplam 17 kişi gözaltına alınmıştı.