BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,76
ALTIN 2.439,55
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan Uganda'da iş adamlarına seslendi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye-Uganda İş Forumu'nda konuşma yaptı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uganda'ya düzenlediği ziyaret kapsamında iş forumunda konuştu.

Uganda ile Türkiye arasında ekonomik işbirliği yapılması yönünde adımlar atacaklarını kaydeden Erdoğan, "Türk girişimciler Uganda'da çalışmalar yapabilir. Raylı sistemler konusunda Uganda'ya el atılmış değil. Metro sistemleri de aynı şekilde. Bu alanlarda adımlar atabiliriz." dedi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Uganda'nın ekonomik hedeflerini destekliyorum. Uganda ile paylaşabileceğimiz tecrübelerimiz var. Uganda'nın 2020 yılında orta konuma gelme hedefini destekliyoruz. OECD ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ikinci ülke Türkiye. IMF'e borcumuz vardı şimdi bir kuruş borcumuz yok. Dev projeleri hayata geçirdik. Türk girişimciler Uganda'da çalışmalar yapabilir.

Raylı sistemler konusunda Uganda'ya el atılmış değil. Metro sistemleri de aynı şekilde. Bu alanlarda adımlar atabiliriz. Uganda'yı sıradan bir ülke olarak görmüyoruz.

Türkiye ile Uganda'nın nüfusu toplamda 117 milyon. Ama bu büyük nüfusa rağmen iki ülke arasındaki ticaret 28 milyon. Demek ki bu konuda ticaret hacmimizi geliştirmemiz gerek.

Uganda'yı Doğu Afrika'daki sıradan ülkeler arasında görümüyoruz.

Dünyanın en başarılı müteahhitlermiz bugün burada.

Uganda ile Türkiye arasındaki yüksek gümrük vergileri karşılıklı olarak azaltılmalı.

Uganda'ya ilgi duyacak Türk yatırımcılara kolaylık sağlayacak düzenlemeleri kısa zamanda hayata geçirebilirsek çabuk netice alırız.