BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan TÜSİAD Başkanının karısını böyle eleştirdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'nın hedefinde TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in karısı Suzan Sabancı Dinçer vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin yurt dışında itibar kaybettiğini savunan Akbank Yönetim Kurulu Başkanı Suzan Sabancı Dinçer'e rakamlarla yüklendi.

Türkiye'nin geriye gittiğini savunan Akbank'ın tepesindeki ismi eleştiren Erdoğan, o bankanın son 12 yılda aktiflerinin 8 kat, mevduatın da 6 kat büyüdüğünü açıkladı.

Erdoğan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin (TÜSİAD) 2014 yılının ikinci Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Toplantısı'na onur konuğu olarak katılarak, bir konuşma yaptı.

Geçtiğimiz hafta sonu Düşünce kuruluşu Chatham House’un İstanbul toplantısında konuşan Sabancı'nın 'Türkiye'nin son dönemde itibar kaybettiği' iddiası Erdoğan'ın gündemindeydi.

Kocası TÜSİAD Başkanı Haluk Dinçer'in de olduğu toplantıda konuşan Erdoğan, isim vermeden Dinçer'e böyle cevap verdi:

NEYMİŞ HUKUK SİSTEMİ SORGULANMAYA BAŞLAMIŞ

"Şimdi hiç kimse kusura bakmasın samimi konuşacağım. Çünkü benim gizli ajandam yok, açık konuşmayı severim. Mesela bir bankamızın yönetim kurulu başkanı çıkıyor, bir ifade kullanıyor. Son yıllarda istikrara güvenliğimize, birliğimize yönetim kurulları olarak bu tür yönelik saldırılara atıfta bulunarak, son derece karamsar bir tablo ortaya koyuyor. Neymiş? Elde edilen başarılara gölge düşmüş. Neymiş? Türkiye'nin yurt dışında itibarı zedelenmiş. Neymiş? Hukuk sistemi sorgulanmaya başlanmış.

SON 12 YILDA AKTİFLERİ 8 KAT MEVDUATI 6 KAT BÜYÜMÜŞ

Bunu söyleyen şahsın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı banka için bir inceleme yaptırdım, son 12 yılda aktifleri 8 kat, mevduatı 6 kat büyümüş. Şimdi değerli arkadaşlar; kusura bakmayın. Yani artık yan gelip yatan bir başbakan yok, şimdi Cumhurbaşkanıyım, cumhurbaşkanı da yok. Bir şey söylendiği zaman bunları inceleyen, incelettiren... Nedir ne değildir, hakikaten nerede bir yanlış var, bunu takip etmek durumundayız. Çünkü eğer gerçekten böyle bir şey varsa, geri sayıyorsak, geri gidiyorsak kendimize çeki düzen vermemiz lazım. Çünkü bu ülke, hepimizin, 77 milyonun. Çok daha iyi bir noktaya gelmemiz lazım. Ben tabi bunu görünce el insaf dedim. Kast edilen nedir? Az önce sayın Başkan da söyledi. Bakın, Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimleri... Bu çirkin, bu ihanet girişimlerinin karşısında dimdik durduğumuz için son 12 yılda kazancına kazanç katmış olanlar çıkıyor, rahatsızlık ifade ediyor."