BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,76
ALTIN 2.425,14
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan KOÇ'lara Ananas çıkışı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fethullah Gülen'le Cemaat'ten bir görevli arasında geçen 'ananas gönderelim' konuşmalarını TÜSİAD toplantısında yeniden gündeme getirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜSİAD'ın Yüksek İstişare Kurulu-YİK toplantısına ilk kez Cumhurbaşkanı sıfatıyla katıldı.

Erdoğan'ın gündeminde 17 ve 25 Aralık operasyonları vardı. Operasyonları darbe girişimi olarak nitelendiren Erdoğan, o dönem internete düşen bir ses kaydı üzerinden Koç Grubu'nun tepe isimlerine yüklendi.

Aynı salonda bulunan Rahmi ve Mustafa Koç'un yüzüne karşı konuşan Erdoğan, "Bizi eleştirenler Ananas meselesinde, tespih meselesinde kimse ağzını açmadı" dedi.

ANANAS HEDİYE EDİN

17 Aralık operasyonu sonrası internete Fethullah Gülen ile bir görevlinin arasında geçen konuşmanın kaydı düşmüştü. Gülen'in konuşmasında geçen Uganda'daki rafineri için Koç grubuna teklif götürülmesi, ananas ve tespih hediye edilmesi ifadeleri yer alıyordu.

Erdoğan'ın Koçları hedef alan açıklamasının satırbaşları şöyle:

"Bizi kıyasıya eleştirenlerin ananas meselesinde ağızlarından bir söz çıkmadı. Her türlü hakareti yapanların, tespih meselesinde, rafineri meselesinde ağızlarını bıçak açmadı. Yargıda tehditler, şantajlar, en iğrenç hukuksuzlar ortaya çıkarken kimse çıkıp da bunları eleştirmedi.

Gezi olaylarında dik durmasaydık bugün çok farklı bir Türkiye yaşıyor olacaktık. 17-25 Aralık darbe girişimiydi amaç da eski Türkiye'ye geri dönmekti. Eski Türkiye'yi diriltmek ve kazanç elde etmek istediler. Faiz lobileri ellerini ovuşurdu.

BAZILARI PARALEL YAPIYI DESTEKLİYOR

Bazılarının paralel yapıyı açık açık desteklediğini görüyoruz. İçeriden ihanet şebekelerine destek verenlere rağmen bu kervan yürümeye devam edecek. Paralel şebeke ve destekçisi uluslararası medya birlikte hareket ediyor, buradan da bir işadamı çıkıp bunlara destek veriyor.