BIST 10.169
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.399,37
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan: Türkiye paralel yapıyla mücadelesini kazanmıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan TÜBİTAK Bilim Ödülleri törenindeki konuşmada, adını anmadan Gülen Cemaati'ne yüklendi. Erdoğan bir 'özgürlük mücadelesi' verildiğini söyledi, "Bu engelin aşılmasıyla toplumsal hayatın yanı sıra eğitimin ve bilimin önü açıldı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki TÜBİTAK Bilim Ödülleri töreninde yaptığı konuşmada yine adını anmadan Gülen Cemaati'ne yüklendi. Erdoğan, "Türkiye paralel yapı ile mücadelesini kazanmıştır, kazanmaya devam edecektir" dedi.

Erdoğan, "Bir gizli yapı sinsice TÜBİTAK'ın içinde büyüdü. Bünyeye hakim oldu" diye konuştu.

"Özgürlük mücadelesi" verildiğini vurgulayan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu önümüzde engeldi, şimdi açığa çıktı. Bu engelin aşılmasıyla toplumsal hayatın yanında eğitimin ve bilimin önü açıldı.

'Osmanlıca bilim dili'

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, Osmanlıcanın bazı okullarda zorunlu bazılarında seçmeli olmasının önerilmesi ile ilgili tartışmalara da değindi.

Erdoğan, "Bizim son derece zengin bilim yapmaya son derece müsait bir dilimiz varken bir gece yattık, sabah kalktık baktık o dil yok. Şu anda yabancı dillerle yabancı kelime ve kavramlarla bilim öğrenen ve öğreten bir ülke durumundayız. Binlerce kelime ve kavram unutuldu, sözlükten çıkarıldı" dedi.

Osmanlıca'nın dil yapısının "Kelime ve kavram üretmeye son derece elverişli" olduğunu söyleyen Erdoğan, "Şu andaki dil yapısı ile felsefe yapamazsınız. Ya Osmanlıca kavramlara başvuracaksınız, ya da İngilizce ve Almanca kavramlara başvuracaksınız" diye konuştu.

Erdoğan tüm bu sorunların da, devlet eli ile değil, bilim insanlarının eli ile aşılacağını söyledi.